Färgfylld. Lilié Biskopsdotters nya butik går inte att missa. Foto: Privat

”Det här är en dröm som går i uppfyllelse för mig”

Lilié Biskopsdotter öppnar en second hand-butik i Ladan i Öråker. Hon förbereder den för fullt till invigningen den 9 mars.

  • Publicerad 15:00, 1 mar 2019

Vår frilansreporter Lilié Biskopsdotter är trött på konsumtionssamhället och öppnar  en second hand-butik för barnkläder, leksaker och återbrukade möbler. Det kommer även att finnas dam- och herrkläder.

– Vi köper nytt och kastar hela tiden. Jag har hängt på återvinningen en del och det gör ont i magen när jag tittar ner i containrarna. Så mycket saker som inte hade behövts slängas, som man lätt hade kunnat rusta upp och fört vidare, säger Lilié.

Lekplats för barnen

Dessutom håller hon på att ordna en lekplats för barnen att leka på i Ladan, vilket inte har funnits förut.

– Det kommer bli magiskt! Jag har satt upp ett stort träd med flera hundratals pompoms, fågelholkar med mera. Sedan kommer det finnas små bord och stolar där barn kan sitta och rita och pyssla, samt lite leksaker – och kafédel för föräldrar. 

Till sommaren kommer hon även ta tag i att bygga en lekpark för barn utomhus. 

Låtit fantasin flöda

Magin vill hon att folk ska känna av även i butiken.

– Min butik går inte att missa då den är full utav färger, här har jag verkligen låtit min fantasi flöda. Jag vill att folk ska känna något när de kommer in till mig, att de går in i en fantasivärld. 

Butiken har dessutom en fotostudio, något som har varit en dröm för Lilié i många år. Här ska hon ta emot kunder för porträttfotografering, och även erbjuda fotografering utanför ladan i naturen, för både privatpersoner och företag.  

– Det här är verkligen en dröm som går i uppfyllelse för mig. Här kan jag vara hur kreativ jag vill och jag får samtidigt fokusera på barn som jag älskar.

Invigningen den 9 mars kommer att bli storslagen, det intygar Lilié.

Ballonger till barnen och erbjudanden och tävlingar för alla. Den nya lekdelen kommer att vara fritt fram att leka i, och Lilié kommer att erbjuda drop in-fotografering.

Butiken kommer vara öppen på lördagar och söndagar, klockan 11.00-16.00, och Lilié kommer att ta emot fotograferingar på vardagarna.

Blåljus: Kört utan körkort så mycket att polis tog bilen

En man i 50-årsåldern har flera gånger åkt fast när han kört bil trots att han inte har körkort. När han gjorde det igen på fredagen tog polisen hans bil i beslag.lördag 14/9 10:42

Lars från Bålsta utslagen i Årets Kock

Nej, det blev ingen fullträff för Lars Niklasson den här gången heller. Bålstasonen nådde inte finalen i Årets kock.fredag 13/9 7:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt