Pizzakung. Amad Younes Tili äger och arbetar på Enköpings Pizzeria.

Det här är Enköpings bästa pizza

Sveriges bästa pizzerior har korats. En av de bästa, ligger på Enögla Torg. – Vi är jätteglada, säger ägaren Amad Younes Tili.

  • Publicerad 13:23, 18 jan 2019

Är vi Sveriges fjärde bästa pizzeria? Oj...

Enköpings pizzeria på Enögla torg, är inte bara utsedd till Enköpings bästa pizzeria, den är också Sveriges fjärde bästa pizzeria. Det menar mattjänsten Onlinepizza som prisat pizzerian, baserat på årets samtliga beställningar och jämfört kundomdömen, antal återkommande kunder samt försäljning per invånare.

I början veckan nåddes ägaren Amad Younes Tili av nyheten, men inte hela nyheten.

– Vi blir jätteglada. Det är andra året i rad vi blir utsedda till Enköpings bästa pizzeria, säger Amad.

Men att han på köpet blivit utsedd till en av hela landets bästa pizzerior hade han ingen aning om, innan Ena-Håbo Tidningens reporter påtalade detta.

– Är vi Sveriges fjärde bästa pizzeria? Oj... säger Amad förvånat.

Varför tror ni att ni får utmärkelsen?

– För oss är det jätteviktigt att kunden bli nöjd. Lovar vi att leverera en viss tid, då gör vi allt för att hålla det. Men ibland går det inte, konstaterar Amad.

– Får vi 15-16 beställningar samtidigt... Då tar det tid. Det går inte att göra något åt.

Utmärkelsen till trots, tror Amad att pizzerian behöver utvecklas. Han håller just nu på att ta fram nya rätter till en ny grillmeny.

Kommer ni fira?

– Det är mycket med nya menyn och så, men jag har funderat på det. Ge något tillbaka till våra kunder. På något sätt måste vi fira, avslutar Amad.

Så utses Sveriges bästa pizzerior:

Det är mattjänsten Onlinepizza som delar ut utmärkelsen Sveriges tio bästa pizzerior. De lägger samman data över andel nöjda och återkommande kunder, god försäljning och levereranser på utsatt tid som samlats in under året. Endast städer och restauranger med tillräckligt underlag redovisas i listningen.