”Det här är min terapi – här träffar man kompisar, spelar och snackar”

En populär mötesplats i Krillan på kvällarna. Men också innan öppning. Flera gånger i veckan startar några trogna medlemmar i Kristinebergs bangolfklubb sin dag med golf – och gemenskap – på Golfbaren.

  • Publicerad 09:00, 16 maj 2016

Lars Ekström: Jag brukade springa förbi den gamla banan som var här och blev intresserad så jag tog med mig sonen och började spela själv, det var i slutet av 90-talet. Det är en bra avkoppling samtidigt som man måste vara fokuserad. Vi spelar tre morgnar i veckan och kör från mars till september, men det går även att spela när det är snöfritt. Förra året kom det ju ingen snö så det var några här som spelade hela vintern. Det är ett tiotal här varje gång, många är pensionärer, men alla som är intresserade är välkomna. Själv åker jag iväg till jobbet efteråt, det är en perfekt start på dagen.

Banan betyder mycket för området. Alla har varit extremt positiva sedan den gjordes om för tre år sedan. De som åker förbi på tunnelbanan ser den inbjudande banan, vilket gör att många nya kommer och testar. Fredagar och lördagar är det smällfullt här. Det är helt klart en oas i området.

Banoo Makki: Jag började spela för 15 år sedan. Jag har fibromyalgi och väldigt ont så det här är min terapi, det ger energi och motivation att ta sig ut. Här träffar man kompisar, vi spelar och snackar lite. Det är många nyfikna som stannar till när man ”spikar” en bana och ropar. Då stannar de och hejar, det är väldigt roligt. En gång stannade en ung kille också och sa ”är det så där kul att spela, får jag också det?”, så då lockade jag in honom så han började också spela.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00

Ny barbershop satsar på stjärnfylld gatufest

Nyheter "En fest för grannarna" – Kända artister väntas uppträda på bakgata på Kungsholmen En ny barbershop "för alla, inte bara hipsters" med kafé har öppnat på Kungsholmen. Nu planerar de bjuda alla nya grannar på stjärnspäckad gatufest med flera lokala aktörer och kända artister.tisdag 20/11 18:21