”Det här är min terapi – här träffar man kompisar, spelar och snackar”

En populär mötesplats i Krillan på kvällarna. Men också innan öppning. Flera gånger i veckan startar några trogna medlemmar i Kristinebergs bangolfklubb sin dag med golf – och gemenskap – på Golfbaren.

  • Publicerad 09:00, 16 maj 2016

Lars Ekström: Jag brukade springa förbi den gamla banan som var här och blev intresserad så jag tog med mig sonen och började spela själv, det var i slutet av 90-talet. Det är en bra avkoppling samtidigt som man måste vara fokuserad. Vi spelar tre morgnar i veckan och kör från mars till september, men det går även att spela när det är snöfritt. Förra året kom det ju ingen snö så det var några här som spelade hela vintern. Det är ett tiotal här varje gång, många är pensionärer, men alla som är intresserade är välkomna. Själv åker jag iväg till jobbet efteråt, det är en perfekt start på dagen.

Banan betyder mycket för området. Alla har varit extremt positiva sedan den gjordes om för tre år sedan. De som åker förbi på tunnelbanan ser den inbjudande banan, vilket gör att många nya kommer och testar. Fredagar och lördagar är det smällfullt här. Det är helt klart en oas i området.

Banoo Makki: Jag började spela för 15 år sedan. Jag har fibromyalgi och väldigt ont så det här är min terapi, det ger energi och motivation att ta sig ut. Här träffar man kompisar, vi spelar och snackar lite. Det är många nyfikna som stannar till när man ”spikar” en bana och ropar. Då stannar de och hejar, det är väldigt roligt. En gång stannade en ung kille också och sa ”är det så där kul att spela, får jag också det?”, så då lockade jag in honom så han började också spela.