Det har blivit en helt ny värld efter Biggest loser

En ny säsong av Biggest Loser har börjat. Enköpingsbon Simon Axelsson kom trea i fjol och har efter tävlingen fått ett vad han säger ett nytt liv. Han känner två av årets deltagare och ger sina bästa tips.

  • Publicerad 21:13, 17 apr 2018

Han har precis avslutat ett crossfitpass när Ena-Håbotidningen ringer.

– Jag är helt slut! säger han men låter oförskämt pigg då här en tid efter passets slut, jag har nyligen börjat med det för att komma igång, man blir så nöjd efteråt.

Ja, hur har det gått sedan Biggest loser?

– Med vikten menar du?

Med hälsan överlag, hur mår du?

– Jag kör på, lägger upp nya mål hela tiden som jag följer och stämmer av. Om jag slappnar av går jag upp i vikt igen. Jag behöver målen för motivation. Man kan inte förändra hela livet på ett år.

Simon Axelsson skrev på sin instagram att hans nya mål är att gå ned 10 kilo till midsommar.

Hur lägger du upp planen för att nå det målet?

– Det viktigaste är att ta bort allt sött, allt socker går bort. Sedan tränar jag minst en gång per dag. Vi får se hur det går, jag hoppas det i alla fall.

Simon Axelsson känner två av årets deltagare, vännerna från det gröna laget: Matilda Nilsson som är från Enköping och Johanna Pettersson som tidigare bott i Fjärdhundra.

Har du gett några tips till dem?

– Jag har pratat med dem om att fokusera på sig själva och inget annat. Det viktigaste är att göra en förändring för livet, inte för pengarna. Pengarna är bara en bonus om man skulle vinna.

Vad har varit svårast av att lämna Biggest loser-miljön och fortsätta ute i vardagsverkligheten?

– Det svåraste är att så fort jag går upp i vikt får jag ångest över det och hets att gå ned de kilona igen. Det jobbar jag mycket med, ångesten.

På finalen hade han en vikt som han säger att han aldrig kommer att nå igen och att viktuppgången kom av att inte längre svälta sig.

– Det är inte hållbart, så kan man inte leva, säger han om tävlingens matupplägg.

Hur hittar du ett balanserande mellan allt i livet i dag som är hållbart?

– Livet handlar om balans, mellan jobb, träning, fritid. Men balansen har väl inte varit den absolut bästa. Jag har fått ett helt annat liv som jag inte har haft förut, med mycket tjejer och så, så jag har velat leva det livet.

Med fester?

– Ja precis, men det har inte ballat ur.

Han säger att majoriteten av deltagarna gick upp igen, men att han har hållit vikten inom hälsosamma ramar.

Vad tror du att det beror på att det är lätt att gå upp igen?

– Allt handlar om en själv, visst har jag hört från deltagare att det är för att inte produktionen bryr sig, men man måste ha jävlaramamma själv, vilja och sträva efter nya mål hela tiden, säger Simon Axelsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Polisen om knarket: "Vi jobbar effektivt"

Nyheter Enköping har fler anmälda narkotikabrott än andra kommuner. Det innebär inte att det finns mer knark här, enligt Lars Jansson, lokalpolisområdeschef. – Det beror på att vi är mer effektiva, säger han.fredag 19/10 15:10

Dator och guld stals vid inbrott

Nyheter Inbrott i fritidshus i Fjärdhundra.fredag 19/10 10:56