Flera gratisaktiviteter arrangeras för barn och unga i Järfälla under sportlovet. Foto: Linda Gren/Mikael Andersson/Sacharias Källdén

Det här händer på sportlovet i Järfälla 2019

Inga planer för sportlovet? Ta det lugnt, det arrangeras en rad gratis aktiviteter på hemmaplan i Järfälla. Spana in listan med tio tips.

  • Publicerad 15:55, 15 feb 2019

Dansa, tjejhäng eller spela Fifa

På Huset på Höjden (Engelbrektsvägen 47, Jakobsberg) arrangerar föreningen Unga mål en rad aktiviteter på lovet, till exempel Fifaturnering, lektioner i dancehall/afrobeats, och en tjejdag där det bland annat går att prova på kampsport. Aktiviteterna är gratis och riktar sig till åldrarna 8-18 år. Anmälan sker via mejl senast 18 februari.

När? Flera olika tillfällen under sportlovsveckan, se jarfalla.se/sportlov för exakta tider och anmälan.

Drop-in basket

Spela basket med andra ungdomar hela lovet, för åldrarna 12-20 år. Basketen är gratis och ingen föranmälan krävs. Arrangeras av Järfälla basket i Mälarskolans gymnastiksal, Mälarvägen 2 i Jakobsberg.

När? Måndag 25 februari-fredag 1 mars, klockan 12-16.

Dans. På Huset på Höjden arrangerar föreningen Unga mål dans för ungdomar, bland annat. Foto: Mikael Andersson

Basket. Gå på drop-in basket i Jakobsberg. Foto: Linda Gren

Bowla i Jakobsberg

Bowla med Tallbohovs fritidsgård, på Bowling Bull på Söderhöjden. För åldrarna 12-17 år, gratis men föranmälan krävs och görs till Tallbohovs fritidsgård.

När? Onsdag 27 januari kl 19-20

Åk utför i Bruket

Se upp i backen, tusen hål i nacken! Åk utför på skidor eller snowboard i Bruketbacken under lovet. För barn under sju år med hjälm är det gratis. För åldrarna 7-18 år 30kr/dag, för 19 år och uppåt kostar det 60kr/dag. Att åka pulka i backen är förbjudet.

När? Måndag 25 februari-fredag 1 mars, kl 9-15

Prova på karate

Prova på att träna traditionell karate, som riktar sig till flera olika åldrar och är gratis. Arrangeras av Järfälla Karate Okinawa på Pressarvägen 21, Kallhäll centrum. Föranmälan sker senast dagen innan via mejl, se kommunens hemsida.

När? Olika tillfällen under vardagar på lovet för olika åldrar, se kommunens hemsida.

Prova luftgevärsskytte

Nyfikna i alla åldrar är välkomna att prova på luftgevärsskytte under sportlovet. Arrangeras av Järfälla Ungdomsskyttegille på Aspnäsvägen 22 i Jakobsberg. Ingen föranmälan krävs.

När? Måndag 25 februari-torsdag 28 februari, kl 13-16

Bowla. Bowla loss på Söderhöjden. Foto: Ylva Bergman

Skidor. Åk utför i Bruketbacken under veckan. Foto: Mikael Andersson

Pimpla loss

Prova på att pimpla i Görvälnsviken intill Görvälns slott. Jakobsbergs sportfiskeklubb arrangerar. Ingen föranmälan krävs och unga i alla åldrar är välkomna.

När? Tisdag 26 februari och torsdag 28 februari kl 10-12

Prova på att rida

Nyfiken på hur allt går till i ett stall och på att rida? Då är stallet vid Säby gård platsen att besöka under lovet. Ett gratis prova på-tillfälle för barn 6-13 år arrangeras under lovet. Föranmälan krävs, se kommunens hemsida.

När? Måndag 25 februari kl 11-12

Prova parasport

Under lovet blir det tillfälle att prova på paralympiska grenar, i A-hallen i Jakobsbergs sporthall på Mjölnarvägen 3. Föranmälan görs via mejl på kommunens hemsida.

När? Måndag 25 februari kl 10-15

Prova på konstsim

Barn i åldrarna 6-12 år får prova på konstsim för 60 kronor. Föranmälan krävs senast 18 februari till jarfallakonstsim@gmail.com, plats är Järfällabadet i Jakobsberg.

När? Lördag 23 februari-söndag 24 februari, 10-11

Se fler aktiviteter på jarfalla.se/sportlov. Listan fylls på med fler aktiviteter.

Ridning. Prova på att rida i stallet i Säby. Bilden är en genrebild. Foto: Sacharias Källdén

Stockholm Direkt