Det kommer att finnas massor attt göra i Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista i sommar. Foto: Felicia Karlsson/Anna Rönnqvist/Linda Gren

Det här kan göra du på hemmaplan i sommar

Den som planerar hemmalov i sommar behöver inte oroa sig för att bli uttråkad. Programmet för barn och unga i Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista är fullmatat med sport, kultur, kurser och utflykter.

  • Publicerad 12:05, 7 jun 2019

Kollon och dagläger, gratis föreställningar, sport och kurser i dans och konst och aktiviteter på stadsdelens torg. Sommarlovsprogrammet för barn och unga i Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista är en fullmatad buffé med saker att hitta på.

– Vi har dammsugit områdena efter aktiviteter. Det finns oerhört mycket med det gäller ju också att folk vet om det! säger Rita Skans Hemå, kultursamordnare i Spånga-Tensta.

Information om varje aktivitet, både i stadsdelarnas egen regi och saker som ordnas av föreningar och andra aktörer har därför samlats i en 24-sidig broschyr. Den har tryckts upp i 18 000 exemplar som nu sprids runt om i Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista.

– Häromdagen levererades programmet till samtliga förskolor och grundskolor. Man kan hämta program på biblioteken, medborgarkontoren, fritidsgårdarna, under Sommar på torget och vi kommer att stå och dela ut under Järvaveckan på Spånga IP, säger Rita Skans Hemå.

För den som vill kolla programmet på nätet, så finns det även på stadens hemsidan, HÄR.

Finns för alla

Enligt Rita Skans Hemå funkar flera av aktiviteterna för hela familjen, flera är anpassade för personer med funktionsvariationer eller som har behov av extra stöd.

– Man ska kunna ha ett jättehärligt sommarlov även om man inte har möjlighet att lämna stadsdelen. Alla kan inte åka på semester, på grund av ekonomiska förutsättningar eller för att man måste jobba hela sommaren. Det är en lång ledighet och för många föräldrar är det ett jättepussel att ordna så att barnen ändå har kul, säger Rita Skans Hemå.

Några tips i Spånga-Tensta!

SOMMAR PÅ TORGET

Det krävs ingen föranmälan, drop in gäller och det är gratis att delta.
Öppet måndag-fredag klockan 12-18 på följande platser:

v. 24 Spånga torg

v.25 Bromstensplan

v. 26-27 Tensta centrum

v. 28-29 Hjulsta torg

För program med allt som händer på torgen, kolla HÄR.

FESTIVALER

Summertime
Ungdomsfestival på Järva folkets park, Eggeby gård
När: Lördag 22 juni kl. 17.00–22.00

Järva filmfestival
En barnfilm och en vuxenfilm varje dag, från klockan 17, Spånga IP. Läs mer HÄR.
När: 1-7 augusti.

Parkernas dag
I år uppmärksammas parkleken Erikslund i Tensta med promenadbingo och våffelstuga.
När: Lördag 31 augusti klockan 11-15.

HELA PROGRAMMET
För samtliga kurser, läger, föreställningar, utflykter och idrottshappenings – Läs hela programmet HÄR.

I Bromstens jättekollektiv är ingen ofrivilligt ensam

Nyheter "Här finns alltid någon att dricka kaffe med" I kollektivhuset Fristad i Bromsten finns plats för både ensamvargar och de som vill hänga mycket med sina grannar. "Kollektiv light", kallar de boende det själva.fredag 23/8 15:50

Här är alla byggen på gång i Bromma

Nyheter Få koll på byggboomen i dina kvarter Lyftkranar, grävskopor och detaljplaner intar Bromma när nya byggprojekt både fortsätter och inleds under hösten och de kommande åren. Här är en guide till några av platserna där det byggs – och ska...fredag 23/8 15:17

Vi är Västerort

Stockholm Direkt