Bumperballs. Den 14-16 juni vid Lillsjön anordnas en roligare form av fotboll – i stora luftbubblor. Foto: Mostphotos

Det här kan sommarlovsbarnen göra

Snart är sommaren här, med ett sommarlovsprogram fullspäckat av aktiviteter. Nytt för i år är Sim & Skoj, ett sommarläger på Hällkana.

  • Publicerad 09:00, 8 jun 2019

Nytillskottet Sim & Skoj arrangeras av Bro simhall under vecka 28 och vecka 32, och välkomnar barn 6-8 år med vattenvana. Det blir simskola med utbildade simlärare och andra aktiviteter både på land och i vatten.

– Det känns jätteroligt att kunna erbjuda, säger Mia Palm, enhetschef på fritidsenheten.

Och lägret i Hällkana är bara en utav många aktiviteter som erbjuds av Upplands-Bro kommuns fritidsenhet i samarbete med andra enheter och olika föreningar.

Konstskola och golf

Vad sägs om konstskola med Helena N Åkerlund på Kulturhuset i Kungsängen, eller midsommargolf på Bro-Bålsta Golfklubb den 19-22 juni? Tisdagen den 2 juli går ett utflyktslass med actionsugna barn till LaserForce och Prison Island i Stockholm, och mot slutet av sommaren, den 15 augusti blir det padel på Popup Padel i Brunna.

Storfilmer på storbild

Både Kungsängen och Bro bibliotek ordnar bokträffar under sommaren för den som vill prata om böcker man läst eller lyssnat på – och fika. Alla får vara med, hur mycket eller lite man än läser.

– Den största grejen kan vara filmkvällen vid Lillsjön. Vi visar tre filmer på storbildsskärm, och det kommer nog att vara den stora höjdpunkten, säger Mia Palm.

Datumet är den 10 augusti och filmerna är Stora stygga räven, Mamma Mia! Here we go again och A star is born.

Sommarlovsprogrammet är välfyllt men ännu inte helt färdigt, berättar Mia Palm. Det kommer att tillkomma vissa saker, bland annat aktivieter i den nya aktivitetsparken.

Blåljus: Kört utan körkort så mycket att polis tog bilen

En man i 50-årsåldern har flera gånger åkt fast när han kört bil trots att han inte har körkort. När han gjorde det igen på fredagen tog polisen hans bil i beslag.lördag 14/9 10:42

Lars från Bålsta utslagen i Årets Kock

Nej, det blev ingen fullträff för Lars Niklasson den här gången heller. Bålstasonen nådde inte finalen i Årets kock.fredag 13/9 7:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt