Vem blir årets Vallentunabo? Foto: Hege Hellström

Det här krävs för att bli Årets Vallentunabo

Nu ska det alldeles nya priset ”Årets Vallentunabo” delas ut. Har du vad som krävs?

  • Publicerad 13:52, 1 sep 2017

Är du uppskattad, har du gjort något nyskapande och är du en person som Vallentuna kan känna stolthet över? Bor du i Vallentuna, eller har du växt upp här? Är du en god ambassadör för Vallentuna kommun? Då är det dags att nominera dig själv eller någon annan till det nya priset ”Årets Vallentunabo” innan den 15 september.

Priset då?

– Ett konstföremål där konstnären har stark Vallentunaanknytning. Kommunen har aldrig delat ut det här priset förut, säger marknadschef Magnus Sjögren.

Stolthet och glädje

Just nu är det sju nomineringar som kommit in till kommunen. Men exakt vilka det är kommer inte att avslöjas, det är bara vinnaren som presenteras.

Parisa Liljestrand (M), kommunalråd, säger att priset kommit till för att politikerna och kommunen vill uppmärksamma Vallentunabornas handlingar och kompetens.

– Det finns många kommuninvånare som genom sitt engagemang och sin personlighet har skapat och fortsätter skapa, en stolthet och glädje för oss Vallentunabor. Dessa personer förtjänar sitt erkännande och det här priset är vårt sätt att säga tack, säger hon.

Priset kommer att delas ut på höstfesten den 30 september.

Kriterier som krävs för nominering av Årets Vallentunabo:

Hen ska vara en uppskattad personlighet eller ha gjort en uppskattad handling, ha en kompetens eller talang.

Hen ska ha gjort något gott och positivt och/eller annorlunda och nyskapande.

Hen ska vara en person som Vallentuna kan känna stolthet och glädje över.

Hen ska vara bosatt eller född och uppvuxen i Vallentuna.

Hen ska vara en god ambassadör för Vallentuna kommun.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentuna är stadsbornas odlingsoas

Nyheter "Gräver och tar ett glas tillsammans" Till vardags bor de i stan – men på våren är det Lövsättra fritidsby i Vallentuna som gäller för Kikki Svanbäck, Ingrid Andersson och Ingegerd Spjälkeby. Här berättar de om odlingen och...fredag 18/5 17:26