STÖLD. Enligt undersökningen toppar handdukar och badrockar stöldlistan. Foto: Charlotte Årling

Det här stjäl svenskarna från hotellrummen

En ny undersökning från onlineresebyrån eBeach.se visar att mer än varannan svensk har tagit något från ett hotellrum. Det som oftast slinker ned i resväskan är handduk, badrock – och produkter från minibaren.

  • Publicerad 11:32, 7 aug 2018

En hel del svenskar väljer att ta med sig minnen från de hotell som de har bott på, visar en ny undersökning från eBeach. Hela 56 procent uppger nämligen att de har plockat med sig saker från sina resor.

Var fjärde person har tagit handdukar, som alltså toppar listan över vad som stjäls mest. Efter det är det badrockar och produkter från minibaren som stå högst i kurs att ta med sig hem.

Undersökningen visar också att en del semesterfirare passar på att samla på sig glas, tallrikar och bestick utomlands. Sex procent av svenskarna har någon gång packat ned porslin i resväskan och nästan lika många har också plockat hem speglar och kuddar. Samtidigt säger 44 procent att de aldrig har tagit någonting från ett hotellrum.

Vissa resenärer verkar inte hindras av att en del föremål är stora och otympliga. I undersökningen erkänner några att de bland annat har tagit TV-apparater och dammsugare. Toalettborstar, badrumsmattor och bordsben återfinns också på listan över de mest konstiga sakerna svenskarna valt att ta på hotell utomlands.

MER Topp 10: Det har flest svenskar tagit från sina hotellrum

1. Handduk (26 %)

2. Badrock (15 %)

3. Produkter från minibaren (11 %)

4. Glas/tallrikar/bestick (6 %)

5. Spegel (5 %)

6. Kudde (5 %)

7. Galgar (5 %)

8. Hårtork (4 %)

9. Dekoration/prydnadsföremål (3 %)

10. Konst/tavlor (3 %)

Källa: eBeach. Undersökningen är genomförd av Censuswide.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

50 000:e invånaren grattad med tårta

Nyheter Sundbyberg har nått ännu en befolkningsmilstolpe 1 juli föddes Oscar Nybrand och gjorde entré i världen med besked: På fredagen kom Sundbybergs stad med blommor och tårta till 50 000:e kommuninvånaren.fredag 19/10 15:33

Skolor riskerar att dröja längre

Nyheter Förvaltningen flaggar för förseningar Planerna för skolutbyggnader befaras bli försenade. Duvboskolan skulle ha varit utbyggd till 2021 och Örskolan till 2022, men förvaltningen kan inte sätta igång med detaljplanearbetet förrän en...fredag 19/10 12:04