STÖLD. Enligt undersökningen toppar handdukar och badrockar stöldlistan. Foto: Charlotte Årling

Det här stjäl svenskarna från hotellrummen

En ny undersökning från onlineresebyrån eBeach.se visar att mer än varannan svensk har tagit något från ett hotellrum. Det som oftast slinker ned i resväskan är handduk, badrock – och produkter från minibaren.

  • Publicerad 11:32, 7 aug 2018

En hel del svenskar väljer att ta med sig minnen från de hotell som de har bott på, visar en ny undersökning från eBeach. Hela 56 procent uppger nämligen att de har plockat med sig saker från sina resor.

Var fjärde person har tagit handdukar, som alltså toppar listan över vad som stjäls mest. Efter det är det badrockar och produkter från minibaren som stå högst i kurs att ta med sig hem.

Undersökningen visar också att en del semesterfirare passar på att samla på sig glas, tallrikar och bestick utomlands. Sex procent av svenskarna har någon gång packat ned porslin i resväskan och nästan lika många har också plockat hem speglar och kuddar. Samtidigt säger 44 procent att de aldrig har tagit någonting från ett hotellrum.

Vissa resenärer verkar inte hindras av att en del föremål är stora och otympliga. I undersökningen erkänner några att de bland annat har tagit TV-apparater och dammsugare. Toalettborstar, badrumsmattor och bordsben återfinns också på listan över de mest konstiga sakerna svenskarna valt att ta på hotell utomlands.

MER Topp 10: Det har flest svenskar tagit från sina hotellrum

1. Handduk (26 %)

2. Badrock (15 %)

3. Produkter från minibaren (11 %)

4. Glas/tallrikar/bestick (6 %)

5. Spegel (5 %)

6. Kudde (5 %)

7. Galgar (5 %)

8. Hårtork (4 %)

9. Dekoration/prydnadsföremål (3 %)

10. Konst/tavlor (3 %)

Källa: eBeach. Undersökningen är genomförd av Censuswide.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Avgjort: Så här blir SL:s nya priser

Nyheter Hela prislistan för nästa år nu bestämd Idag har landstingets budget manglats i fullmäktige. Nu står det klart vad de kostar att åka med SL i kollektivtrafiken nästa år.tisdag 11/12 15:48

Conradi ny gruppledare för M

Nyheter Tar över efter Mikael T. Eriksson Axel Conradi efterträder Mikael T. Eriksson som Moderaternas gruppledare i Sundbyberg. Beslutet togs vid ett sammanträde med Moderaternas kommunfullmäktigegrupp på måndagskvällen.tisdag 11/12 9:18

Towe Hägg – polisen som alltid pratar

Nyheter Vi träffade polisen som uttalar sig mest i Stockholm Polisens presstalespersoner är de som citeras absolut mest i Stockholm. Och den polis som kanske oftast uttalar sig om pågående brott heter Towe Hägg.tisdag 11/12 6:50