"Det har varit det bästa året i våra liv"

I år har Joacim Rickling och Caroline Kejbert spelat in första säsongen av sin egen tv-serie, "Bondeparet", renoverat sitt hem, Tuna gård, och flyttat in. I början av året som kommer väntar de tillökning i familjen med en liten dotter.

  • Publicerad 09:08, 20 dec 2018

Joacim och Caroline äter middag tillsammans medan de pratar med Ena-Håbo Tidningen över telefon.

Caroline har mått så bra under graviditeten att hon har kunnat hålla ett högt tempo, men ska nu avsluta de sista arbetsuppgifterna på jobbet och ta det allt lugnare. 

Hur har året varit för er personligen?

Caroline: – För mig och Jocke har det hänt så extremt mycket det här året. Summan av kardemumman är att vi har spelat in första säsongen av Bondeparet, renoverat en stor gård och att vi under samma period blev gravida. Det har varit ett intensivt och jätteroligt år, det bästa hittills i mitt liv. 

Joacim: – Jag kan bara instämma, det bästa året hittills. Vi har fortsatt att renovera även efter inspelningen och inflyttningsfesten, det var några rum kvar då. Jag är projektledare för barnrummet, men med handen på hjärtat kan jag säga att det inte kommer att hinna bli klart innan hon kommer, men det gör inte så mycket, det är inte hela världen.

Hur var det att spela in er egen serie?

Joacim: – Det kändes ju som en ära spela in en egen tv-serie. Det är ett och ett halvt år sedan Bonde söker fru och vi har redan haft en egen tv-serie, det känns overkligt. Det är såklart kul att folk är intresserade och vill veta vad vi gör här ute och kommer med på mycket positiva kommentarer. 

Caroline: – Ja det var jätteroligt, men det har inte varit någon dans på rosor alltid. Vi har haft heltidsjobb och renoverat hus samtidigt, det tog på krafterna. Det var en underliggande stress under inspelningen att vi ville hinna klart, vi kunde ju såklart ha fest ändå, men det kändes inget kul, det var stressigt och det va först efter sista inspelningsdagen som vi kunnat ta det lugnare.

Joacim: – Ja, man har ju fått lite håravfall av allt. 

Vad fick ni för reaktioner på serien?

Joacim: – Så fort sista avsnittet varit ville folk att vi skulle börja med Youtube och tjatade om en säsong två.

Blir det en till säsong?

Caroline: – Ja, det blir det, det känns jätteroligt att vi äntligen får berätta det! Man får följa med i fortsatta husrenoveringar, graviditet och mycket mer.

Kunde ni ta det lugnt när inspelningen var klar och ni flyttat in?

Caroline: – Dagen efter inspelningen klar började skörden för Jocke, skillnaden var att vi slapp filmkameror. Det tog några dagar innan vi landat efter allt. Nu har vi ett helt annat tempo. Kvällarna tillsammans är ännu mer heliga nu, för snart kommer det inte bara vara vi två och den här typen av lugn.

Joacim: – Det märks nu att vi njuter av tiden innan vi blir föräldrar och tar vara på den tiden ihop. Det är viktigt att värna om relationen så att vi inte stressar på hela tiden med allt som behöver göras.

Vad var roligast under året?

Joacim: – Att Carro blev gravid, definitivt. Det var också väldigt kul att tv-serien blev så uppskattat som den blev.

Caroline: – Ja, det bästa i livet är att vi väntar barn. Vi sa från första början att det skulle dröja med barn, men det växte fram, när det väl hände var det helt naturligt. Tv-inspelningen var också väldigt kul.

Har det hänt något jobbigt?

Caroline: – Det var ju stressen under säsongen. Vi har behövt offra mycket av vår fritid, helger och kvällar gick till renoveringen. Jocke jobbar till och från hela tiden, jag använde min semester från jobbet till renoveringarna.

Joacim: – Ja, stressen att bli färdig innan inflytt. Som spannmålsbonde var det en påfrestning med torkan. Mentalt sitter det där i huvudet, man går och väntar på regn hela tiden. Det blev tur ändå i slutändan när regnet kom, men det är klart att vi blev påverkade av den långa torkan som gjorde att vi fick sämre avkastning.

Hur har ni förberett er inför att ni ska bli med barn – om man kan förbereda sig för det?

Joacim: – Vi har införskaffat allt vi behöver och vi är mentalt redo för att träffa henne.

Caroline: – Du frågade om man kan förbereda sig, och jag tror inte man kan det, blir vad det blir. Man får använda sitt sunda förnuft. Jag och Jocke planerar egentid till en början, inte fylla huset med folk det första man gör och vi vänjer henne med våra föräldrar först och främst.

Hur känns det att ha flyttat in?

Caroline: – Första natten vi vaknade upp på Tuna var jättekonstigt, jag gick vilse, säger hon med ett skratt. 

Joacim: – Känslan när alla vänner var där och vi hunnit i tid var en befrielse.

Caroline: – Vi har fortsatt att renovera men i saktare takt, nu kan vi njuta av att bo här och måste inte stressa med att resten ska bli klart.

Hur mår ni nu?

Caroline: – Vi mår jättebra!

Joacim: – Ja, jättebra.

Vad förväntar ni er av 2019?

Caroline: – 2017 toppade med att jag träffade Jocke, 2018 toppade med att vi flyttade in i vårt gemensamma hus och att vi väntar barn och 2019 blir året då barnet kommer. Jag är bortskämd med hur bra åren har varit.

Joacim: – 2019 blir året när vi ska få träffa henne och att få se henne växa upp de kommande året och åren blir fantastiskt.

Caroline: – Jag blir hemma till en början och ser fram emot ett år med henne och Jocke och våra familjer.

Mordryktet stämmer inte

Nyheter Mordryktet som spridit sig i Enköping det senaste dagarna dementeras nu av polisen. – Ryktet stämmer inte, säger Rickeborn på Enköpingspolisen.onsdag 19/6 10:12