Två parker i behov av namn. Vårt Kungsholmens läsare skickat in mängder med förslag. Foto: Johann Bernövall

Det här vill Kungsholmsborna att parkerna ska heta

Det rasar in förslag från er läsare på namn till de för tillfället namnlösa parkerna i Fredhäll och på Stora Essingen. Här är alla fyndiga idéer som hittills har kommit in.

  • Publicerad 08:00, 12 jul 2017

Många av förslagen kom med utförliga och intressanta förklaringar till varför. Till exempel vill en läsare att kvartsparken i Fredhäll ska heta Tranströmerparken då det går hand i hand med gatorna runtomkring som alla är döpta efter författare. "En nobelpristagare är Fredhäll värd. Vinner detta förslag kommer min klass och läser hans poesi på namngivningsdagen. Helt utantill! Och med sann inlevelse!", skriver läsaren som vi förmodar är lärare till yrket.

Nya fotbollsplanen i Fredhällsparken blir dubbelt så dyr

Ett annat förslag som flera läsare skickat in är att namnge parken vid Stora Essingens tvärbanestation till "John Chrispinssons park", efter den populäre SVT-progamledaren och Stora Essingen-bon som avled tidigare i år.

Så vad händer nu? Jo, stadsbyggnadskontorets namnberedning kommer under sommaren att ta del av och gå igenom förslagen som kommit in. Beslut sker sedan på stadsbyggnadsnämndens sammanträde i slutet av augusti.

Vikman imponerad

Det var stadsdelen som efterlyste namn på parkerna och när stadsdelsnämndens ordförande Arvid Vikman (S) får ta del av den digra listan på inskickade förslag blir han imponerad av Kungsholmsborna.

– Det finns en hel del kreativa och fyndiga förslag, vissa med lite göteborgska inslag, säger Arvid Vikman och syftar förmodligen på förslaget att döpa kvartersparken i Fredhäll till "Frisparken", som en blinkning till den omstridda fotbollsplanen som ska uppföras i Fredhällsparken.

Men hallå, de här parkerna på Kungsholmen heter ju inget!

– Personligen gillar jag att många av förslagen fortsätter på temat med författare som redan finns på Kungsholmen, säger Arvid Vikman.

Här är alla läsarförslag

Parken vid Stora Essingen tvärbanestation:

Bellmanparken

Blomsterparken

Bo Sundblads park

Broparken

DelPino-parken

Hessingeparken

John Chrispinssons park

Mälarparken

Sjölunden

Sjöparken

Tvärparken

Åsparken

Öparken

Kvartersparken i Fredhäll:

Birger Sjöqvist park

Borgarparken

Einar Jolins Park

Fläderparken

Fogelströms park

Fredhälls Gårdspark

Fredhälls syrénpark

Fredhälls Trädgårdspark

Fredhällsgårdens park

Fredhällska parken

Fredsparken

Fridens park

Frisparken

Frödings park

Frödingsparken

Hällparken

Karin Boyes park

Kastanjeparken

Lummeparken

P.A. Fogelströms park

Rogivarparken

Tora Dahls park

Tranströmerparken

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hötorget utrymdes efter rökutveckling

Nyheter Trafiken åter igång på gröna Hela Hötorgets tunnelbanestation utrymdes sedan rök upptäckts på ett tunnelbanetåg, skriver Dagens Nyheter. Vid 17:50-tiden var trafiken åter igång.måndag 18/6 17:51