Utegym, möteslokaler för äldre och bostäder för unga. Det önskar några Järfällabor inför 2018. Foto: Mikael Andersson

Det här vill vi ska hända i Järfälla 2018

Fler utegym, bostäder för unga och en mötesplats för äldre. De rubrikerna vill några Järfällabor se i tidningen under 2018.

  • Publicerad 16:30, 2 jan 2018

Foto: Mikael Andersson

"Innebandyplan"

Agnes, 10, Axel, 5 och Kristoffer Johansson, 43, lärare, Barkarby

– Jag spelar innebandy i Bele Barkarby, och jag skulle vilja ha en innebandyplan. Nu får vi åka runt en del till olika ställen, säger Agnes som spelat innebandy i tre år.

Foto: Mikael Andersson

"Utegym vore perfekt för mig som är mammaledig"

Maria Brygola, 31, föräldraledig, västra Jakobsberg

– Jag skulle vilja ha ett utegym i närheten av där jag bor, det vore perfekt för mig som är mammaledig! Det har öppnat ett i Fastebol nyligen, men det är lite för långt hemifrån. Ner mot Görväln vore det bra med ett utegym, det är så fint där. Men det kanske är fler på gång?

Foto: Mikael Andersson

"En möteslokal för äldre är angeläget"

Ingrid Andersson, 82, pensionär, Jakobsberg

– Många äldre behöver komma ut och umgås med andra. Jag är med i SPF och vi har många medlemmar, men ingen lokal som räcker till oss alla. Sedan är det jobbigt med långa avstånd. Många kan inte ta sig så långt, utan det behöver finnas en mötesplats i närheten av ens bostad. Det är angeläget för många äldre.

Foto: Mikael Andersson

"Fler bostäder för unga"

Catharina Jenssen, 47, sjukskriven, Jakobsberg

– Det behövs fler bostäder för unga vuxna. Jag har en vuxen dotter som bor hemma, och det kan hon ju inte göra hela livet. Det är lång väntetid på de få bostäder som finns, och vilka hyror! Det är skittufft. Många kan ju inte flytta hemifrån.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Järfälla kan få del av miljonsatsning mot segregation

Nyheter Thunblad (S): "Skulle kunna jobba mer med vuxna" Sångvägen, Termovägen och Söderhöjden kan få förstärkning till insatser för ökad trygghet, högre valdeltagande och mot arbetslöshet. Järfälla är en av 32 kommuner som får rätt att söka statliga...tisdag 20/3 12:00

Kolla in i Järfällas hemliga träskofabrik

Nyheter Ola har spikat skor i Barkarby i 40 år Ola Johansson växte upp i familjens träskofabrik i Barkarby och fortsatte i pappas och farfars fotspår. Nu är det egentligen läge för pension men än är han inte redo att lämna verkstan.måndag 19/3 20:00