Den andra september är det skördemarknad på Riddersviks kolonilotter. Foto: Mikael Andersson

Det "höstas" för frön på skördemarknad i Hässelby

Nu närmar sig den årliga skördemarknaden på kolonilotterna vid Riddersviks gård. Men den varma sommaren ställer till det för bären och istället kommer en hel del frön att säljas.

  • Publicerad 14:09, 8 aug 2018

Den andra september kan odlingsintresserade botanisera när de 55 lotterna på Riddersviks kolonilotter bjuder in till skördemarknad. Varje år säljs blommor, bär och annat fint som odlats under säsongen. Men efter den varma sommaren är det i år lite osäkert hur mängden blommor kommer att se ut.

– Det har varit en väldigt konstig säsong eftersom sommaren drog igång redan i maj. Till exempel ringblommorna har redan blommat men de kommer kanske nu en andra omgång, säger Ulla Von Platten, ordförande i föreningen Riddersviks kolonilotter.

Försäljning av frön

Eftersom det är lite svårt att veta hur det kommer att se ut med blommorna säger hon att de har pratat om att istället sälja frön som kommer från växter på lotterna.

– Man kan lägga frön i kuvert för försäljning, vi tänker att folk kanske tycker att det är roligt så kan de förså själva hemma i vinter, säger Ulla von Platten.

Själv har hon mycket stockrosor vid sin kolonilott och från dem går det att ta frökapslar.

Förutom blommor och frön från de olika lotterna kommer det också att finnas fika- och brödförsäljning vid den gemensamma kolonistugan.

– Jag har fått väldigt lite bär i år men jag har en väninna som fått väldigt mycket äpplen så jag tänkte koka äppelmos och sälja, säger Ulla.

Kan man få lite tips och tricks kring vad man ska tänka på när man odlar?

– Haha ja kanske det. Framförallt är det ju också ett fantastiskt läge för en utflykt också, jag brukar säga att det är inte så vanligt med en kolonilott med sjöutsikt.

Sugen på skördefest?

När? Söndag 2 september kl 10-13

Var? Riddersviks kolonilotter, nedanför Riddersviks gård.

Vad? Medlemmarna i föreningen säljer blommor, sylt, marmelad, saft, frön och grönsaker som de odlat på sina lotter under säsongen. Även försäljning av fika, korv och bröd.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här simmar vildsvinet på öppet vatten

Nyheter SE FILMEN: "Shit alltså vad stor. Jag blir rädd!" Fritidsfiskarna Kenneth och Thomas blev rejält överraskade när de var ute och fiskade.tisdag 23/10 20:00

Doldisbutik har öppnat dörren för Spångaborna

Nyheter "Inga planer på att sätta upp skyltar" Innanför stora skyltfönster, men helt utan förklaring, huserar ett familjeföretag med över 30 år på nacken, ett stenkast från Spånga centrum. En doldis som nu välkomnar besökare – om de hittar dit.tisdag 23/10 17:12