Skräckfilmer, DJ-mixande, simning och skräckhus. Höstlovsprogrammet i Skärholmen är fullspäckat. Foto: Stiftung Deutsche Kinemathek, Arkivbild, Mostphotos, Markus Gårder

Det kan du göra på höstlovet i Skärholmen

Filmvisningar, skräckhus, dansworkshops. Och mycket mer. Läs det här om du inte har några planer för höstlovet nästa vecka.

  • Publicerad 14:10, 25 okt 2019

För de allra minsta kommer Parkleken och öppna förskolan Kulan i Sätra vara the place to be nästa vecka. Tisdag till fredag bjuds det på bland annat renässansmusik, dansäventyr och dansworkhops i lekparken och en Halloweenfest.

För de äldre arrangerar Fryshuset Lovely Days på fritidsgårdarna i Bredäng, Sätra, Vårberg och Skärholmen. Bland annat blir det utflykter till Gröna Lund, Bounce och Heron city och på Ungdomens hus i Skärholmen arrangeras till exempel workshops i DJ, mixning, låtskrivande och musikproduktion.

Kulturskolan i Bredäng kan de som är 9-13 år vara med och sätta upp en lagom läskig skräckkomedi eller en minimusikal under lovet. Kurserna kostar 200-300 kronor och man anmäler sig på kulturskolan.stockholm.se/kortkurs.

I Skärholmens sim- och idrottshall kan 12-19-åringar prova på all gruppträning gratis. Bland annat familjelivräddning, vattenpolo, rugby och parkour. För tjejer i åldrarna 13-16 år finns det dessutom chans att testa på dancehall med dansläraren Vendela från Blackout Crew på tisdagen, klockan 16.30–17.30.

Nästa vecka firar också Skärholmens bibliotek 50 år. Det kommer finnas utställningar med foton från Skärholmen och olika föremål från 1969. Quiz, filmvisningar och sångstunder står också på schemat. På måndag ska formgivaren och illustratören Sepidar Hosseini ha en workshop för barn som vill skapa Skärholmens ABC och på tisdag kommer en robot som gillar när man läser högt för den på besök.

Även Kulturhuset i Skärholmen satsar extra på höstlovet. Bland annat ska hela huset göras om till ett skräckhus mellan den 30 oktober och 1 november, som du kan läsa mer om här. Bland annat med högläsning av spökhistorier, föreläsningar, olika sorters pyssel och ett stort Halloweendisco.

– Det kommer vara läskigt, utlovar arrangören Amanda Stenberg.

Även Skärisbiografen satsar på skräck under höstlovet. I samarbete med skräckfilmsfestivalen Monsters of film visas vampyrklassikern Nosferatu med ett efterföljande samtal på söndag. Dessutom visas filmer som Pans Labyrint, Familjen Addams, Lilla spöket Laban och Det: Kapitel 2. Biljetterna kostar 50 kronor, utom den 31 oktober då alla filmer är gratis.

Mer info:

Mer information om alla aktiviteter, tider, bokningar och eventuellt pris hittar du på Stockholm stads webbsida.