Ny detaljplan. Idrott, kultur, kontor eller gymnasieskola är några av sakerna som kan ta plats i gamla simhallsbyggnaden i framtiden. Foto: Mikael Andersson

Det kan hända med gamla simhallen i Jakobsberg

Förra våren slog det nybyggda Järfällabadet upp portarna, och i samband med det stängdes den intilliggande, gamla simhallen i Jakobsberg. Men nu börjar framtiden för de tomma lokalerna att klarna.

  • Publicerad 11:43, 9 okt 2019

Tanken från början var att den gamla simhallen skulle rivas när nya Järfällabadet öppnat.

Men under hösten för två år sedan kunde JärfällaDirekt istället rapportera att planerna var att göra om den gamla simhallen till en idrottshall, och göra plats för kulturaktiviteter.

Och den planen har hängt med. I veckan klubbades den nya detaljplanen för Jakobsbergs gamla simhall i kommunstyrelsen. Utöver idrott och kultur möjliggör planen för att simhallen kan användas till kontor, gymnasieskola, vuxenutbildning och centrumverksamhet.

Samtidigt är tanken att både gamla simhallen och sporthallen ska få nya entréer på baksidan, som vetter ut mot "torget" och Järfällabadet. Förhoppningen är att det ska leda till mer liv och rörelse där.

"Pågår diskussioner"

Men exakt vad simhallen kan komma att användas till återstår att se. Samma gäller för om och så fall till vem den kan komma att säljas.

– Det här möjliggör att använda lokalen till saker som kontor, kultur eller näringsliv, och det är därför man nu har tagit fram den här detaljplanen. Nästa steg blir att fundera mer specifikt på vad fastigheten ska innehålla och där pågår diskussioner, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Innan detaljplanen börjar gälla ska den också vinna laga kraft.

Stockholm Direkt