”Det känns fantastiskt”

Många har hört och sett honom spela. Men inte på det här viset. Nu solodebuterar Ulf Paulsson under artistnamnet AceGod. – Det här var något jag behövde göra, säger han.

  • Publicerad 08:48, 1 jun 2020

Var alltid bakfull och levde som en rock n´roll-wannabe.

Efter ett kringflackande liv, med spelningar på klubbar och barer och sena nätter, på 80- och 90-talet, ungefär 30 år gammal tog Enköpingsbon Ulf Paulsson ett livsavgörande beslut.

– Plötsligt insåg jag att alla runt omkring mig hade skaffat barn. Varför hade inte jag det? Jo, för att jag var ute och spelade hela tiden, kom hem udda tider, och var alltid bakfull och levde som en rock n´roll-wannabe. Det blev patetiskt. Jag bestämde mig för att ta tag i mig själv och skaffa familj. Så blev det också, säger Ulf Paulsson.

Men musiken har dock alltid varit närvarande, som en hobby.

– Även om jag inte var ute och spelade längre, så fortsatte jag att skriva och göra musik. Men jag hade inga ambitioner att synas eller höras. Men för två år sedan började den här resan, säger Ulf.

Han tog kontakt med gamla bandkompisar och personer han mött genom musiken under åren för att jamma och spela covers.

– Det var kul, men eftersom jag varit ute så mycket och lirat covers kände jag att nä, jag vill ju göra egna låtar. Släppa min egen musik. Så jag satt mig ner och skrev 15 rocklåtar på engelska, och spelade in. Och gjorde allt själv från bas, till synth och arrangemang.

Men Ulf hann ändra sig igen.

– Varför skriver jag på engelska för? Jag vill ju göra musik på svenska. Jag skrev 25 låtar på svenska istället. Och tio låtar passade in på plattan, säger han.

Så blev det. Debutalbumet heter ”En lång väg hem ifrån krogen”. En tribut till Ulfs tonårsliv, 70-talet och artisterna som inspirerat honom genom åren.

Nyligen laddades albumet upp på de stora musiktjänsterna. Och mottagandet har varit över förväntan, med tusentals lyssningar redan första dygnet.
– Jag gör ju inte det här för att slå igenom, det tåget gick redan för 30 år sedan. Det här är en bock i kanten på min bucket list. Något jag behövde göra. Men det känns otroligt att så många lyssnat redan, säger han.

Musiken finns här.

Ingen traditionell releasekonsert

Albumet ”Lång väg hem ifrån krogen” är redan släppt digitalt. I samband med skivsläppet hade Ulf Paulsson tänkt att ha en traditionell releasefest på lokal. Coronapandemin grusade de planerna. Istället blir det en releasekonsert tillsammans med några få inbjudna i studion i Ulfs källare. Men tanken är att den ska livesändas i hans sociala mediekanaler.

Ulf Paulsson

Ålder: 57

Bor: Enköping

Familj: Hustrun Jessica, barnen Fanny, Julia, Mattis och Alfons.

Lyssnar helst på: Steely Dan

Artistnamn: AceGod (Efter Ace Frehley i Kiss)

Aktuell med: Debutalbumet "En lång väg hem ifrån krogen".

Visa merVisa mindre

EnköpingDirekt starkare i höst

Nyheter EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer...söndag 5/7 7:46

Sommarstängt

Nyheter Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46