Tegelhögen ska hjälpa folk att komma tillrätta i det svenska samhället. Foto: Mikael Andersson

Det ska bli Vällingbys nya integrationscentrum

Tegelhögen ska bli centrum för integration i Hässelby-Vällingby. Snart drar ett större projekt igång för områdets SFI-elever.

  • Publicerad 11:22, 21 jan 2020

StockholmDirekt har tidigare skrivit om den integrationssatsning, efter kanadensisk modell, som pågår i Hässelby-Vällingby.

– Tegelhögen ska bli ett hus för integration. Det ska bli en plats för nyanlända att komma i kontakt med både offentliga och ideella verksamheter, säger Milla Sörgärde, integrationssamordnare i Hässelby-Vällingby.

Projekt för SFI-elever

Som i ett led av det projektet anordnas nu informationsmöten för SFI-elever, där de får fika och träffa företrädare för flera olika organisationer för att lättare kunna ta sig in i det svenska samhället.

– Det blir en möjlighet för dem att träffa olika representanter och personal från vårt medborgarkontor, mingla och ställa frågor. Vi vill visa på det utbud som finns i vår stadsdel och vad de kan få hjälp med, säger Milla Sörgärde.

Verksamheter som kommer finnas på plats är bland annat stadsdelsmammor, och företrädare för Jobbtorg, tjej- och kvinnojour och öppen förskola.

Det hela drar igång med en första träff 6 februari och mötena håller på fram till sommaren.

– Det känns spännande, det är många vill vara med och det känns jättekul, säger Milla Sörgärde.

Mässa för integration

I vår, närmare bestämt 25 mars, ska det även hållas en integrationsmässa på Tegelhögen. Den som vill veta mer om informationsmötena eller mässan är välkommen att mejla till Milla Sörgärde på milla.die.sorgarde@stockholm.se.

Högsta domstolen tar inte upp Al-Azharfallet

Nyheter Ekobrottsdömda ledamöter nekar fortfarande I oktober förra året fälldes fyra tidigare ledamöter i Al-Azharstiftelsen i Svea hovrätt för grov ekonomisk brottslighet. Nu har Högsta domstolen fastställt domen – det vill säga, överklagan beviljas...torsdag 27/2 16:40

Kritiken växer mot förslaget om skola på Solhems BP

Nyheter S: "Ställer nödvändiga verksamheter mot varandra" Förslaget om att bygga skola på Solhems bollplan har mötts av kritik från två föreningar i Spånga. Nu stämmer oppositionsborgarråden Emilia Bjuggren (S) och Clara Lindblom (V) in i kritiken. De menar...torsdag 27/2 16:22

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt