Nya badet. Nu har det kommande familjebadet fått ett namn. Foto: PP Arkitekter

Det ska det nya familjebadet heta

Sandbro och pepparrötter. Här är namnen på den nya ishallen och det kommande familjebadet.

  • Publicerad 09:44, 9 mar 2019

Någon gång vid årskiftet 2020/2021 ska Enköping få ett nytt badhus. Ett badhus som sedan projekteringen haft ”Familjebadet” som arbetsnamn. Till och med nu. Förra veckan döptes badet officiellt om till Pepparotsbadet under upplevelsenämndens sammanträde.

Samtidigt döptes en annan ny och lokal byggnad. Den nybyggda ishallen, intill Bahcohallen, som fram till nu omnämnts som BE-hallen. Hädanefter kommer ishallen att heta Sandbrohallen.

Det var politikerna i Upplevelsenämnden som i slutändan hade vetorätt. Men det är Enköpingsbor som lagt fram namnförslagen.

Mellan den 17 december och den 15 januari i år hade allmänheten chans att lämna namnförslag till de två anläggningarna via Enköpings kommuns webbsida. Totalt kom det in över 110 förslag per anläggning.

Varför pepparrot?

Enköping kallas, framförallt förr, för Pepparrotsstaden. Anledningen var att pepparrotsodlingarna i Sverige, från mitten av 1800-talet, var bland de största i landet. Som mest ska odlingarna ha gett upp till 30 ton pepparrötter per skörd. Den sista stora pepparrotsodlingen låg vid Korsängen omkring 1930.

Källa: Wikipedia

Kommundirektören säger upp sig

Nyheter Efter fyra år i Enköpings kommun väljer kommundirektör Peter Lund att lämna sitt uppdrag i Enköping. – Jag har haft fantastiska år i Enköping och kommer alltid att se tillbaka på tiden här med goda...onsdag 22/5 15:05

Amanda blev bästa matlagaren

Nyheter En parmesanpanerad kycklingfilé toppad med gårdagens rester fick Enköpingsbon Amanda Lindqvist att gå hela vägen i rikstäckande mattävling. – Det är så himla kul, säger vinnaren.tisdag 21/5 12:56