Nya badet. Nu har det kommande familjebadet fått ett namn. Foto: PP Arkitekter

Det ska det nya familjebadet heta

Sandbro och pepparrötter. Här är namnen på den nya ishallen och det kommande familjebadet.

  • Publicerad 14:19, 4 mar 2019

Någon gång vid årskiftet 2020/2021 ska Enköping få ett nytt badhus. Ett badhus som sedan projekteringen haft "Familjebadet" som arbetsnamn. Till och med nu. Förra veckan döptes badet officiellt om till Pepparotsbadet under upplevelsenämndens sammanträde.

Samtidigt döptes en annan ny och lokal byggnad. Den nybyggda ishallen, intill Bahcohallen, som fram till nu omnämnts som BE-hallen. Hädanefter kommer ishallen att heta Sandbrohallen.

Det var politikerna i Upplevelsenämnden som i slutändan hade vetorätt. Men det är Enköpingsbor som lagt fram namnförslagen.

Mellan den 17 december och den 15 januari i år hade allmänheten chans att lämna namnförslag till de två anläggningarna via Enköpings kommuns webbsida. Totalt kom det in över 110 förslag per anläggning.

Varför pepparrot?

Enköping kallas, framförallt förr, för Pepparrotsstaden. Anledningen var att pepparrotsodlingarna i Sverige, från mitten av 1800-talet, var bland de största i landet. Som mest ska odlingarna ha gett upp till 30 ton pepparrötter per skörd. Den sista stora pepparrotsodlingen låg vid Korsängen omkring 1930.

Källa: Wikipedia

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Skolparks-tåget vandaliserat – "Det är bedrövligt"

Nyheter En del av tåget, i lekparken i Skolparken, förstördes under natten. Någon har tänt eld på loket. – Det är bedrövligt, säger Peter Rönnqvist, driftplanerare på Enköpings kommun.måndag 25/3 16:51

Viktor drömmer om att slå internationellt

Nyheter Viktor Blomdahl är en ung filmfotograf i Enköping. Idag jobbar han för stora musikartister och företag i Sverige, men framtiden drömmer han om att ta klivet utomlands. ”Konsten att skapa något från...måndag 25/3 14:01