Penisens dagar är snart räknade. Foto: Mimmi Epstein

Det ska ersätta jättepenisen på Kungsholmen

Den blå jättepenisen på Kungsholmen försvinner redan på torsdag. Nu kan StockholmDirekt avslöja vad den ersätts med.

  • Publicerad 12:29, 17 apr 2018

Väggen på Kronobergsgatan har genom åren fungerat som canvas för en mängd gatukonstnärer. Verken brukar sitta uppe i sex månader, men den blå penisen väckte så starka känslor hos grannarna och försvinner redan nu på torsdag. Det efter ett beslut från fastighetsägaren Atrium Ljungberg.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

"Den kommer att målas över någon gång under torsdagen", skriver Camilla Klint, marknadsområdeschef på Atrium Ljungberg i ett sms till StockholmDirekt.

Penisen, som egentligen är ett konstverk av Carolina Falkholt vid namn "Fuck the world", kommer att målas över helt, med en i dagsläget okänd färg. Väggen kommer alltså bli helt enfärgad. Dock kommer man i framtiden åter öppna upp väggen för konst.

Liberalerna tar strid för blå jättepenisen

"Vi vill gärna fortsätta ge konstnärer möjlighet att måla väggen", skriver Camilla Klint.

Vilken färg vill du ha på väggen?

  • Blå
  • Röd
  • Grå

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Motorbåt fattade eld – tre hoppade i vattnet

Nyheter SE FILMEN En mindre motorbåt fattade plötsligt eld efter vad som beskrivs som en explosion strax före klockan halv ett på torsdagen. Släckning pågår. "Vi satt och solade när det plötsligt small", säger vittnet...torsdag 19/7 13:17

Vattenvarning vid Smedsuddsbadet

Nyheter För höga halter av bakterier – men stockholmarna badar på ändå Vattnet vid Smedsuddsbadet är "otjänligt" och staden avråder från att bada, men när StockholmDirekt besökte stranden badades det för fullt.onsdag 18/7 17:34