Penisens dagar är snart räknade. Foto: Mimmi Epstein

Det ska ersätta jättepenisen på Kungsholmen

Den blå jättepenisen på Kungsholmen försvinner redan på torsdag. Nu kan StockholmDirekt avslöja vad den ersätts med.

  • Publicerad 12:29, 17 apr 2018

Väggen på Kronobergsgatan har genom åren fungerat som canvas för en mängd gatukonstnärer. Verken brukar sitta uppe i sex månader, men den blå penisen väckte så starka känslor hos grannarna och försvinner redan nu på torsdag. Det efter ett beslut från fastighetsägaren Atrium Ljungberg.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

"Den kommer att målas över någon gång under torsdagen", skriver Camilla Klint, marknadsområdeschef på Atrium Ljungberg i ett sms till StockholmDirekt.

Penisen, som egentligen är ett konstverk av Carolina Falkholt vid namn "Fuck the world", kommer att målas över helt, med en i dagsläget okänd färg. Väggen kommer alltså bli helt enfärgad. Dock kommer man i framtiden åter öppna upp väggen för konst.

Liberalerna tar strid för blå jättepenisen

"Vi vill gärna fortsätta ge konstnärer möjlighet att måla väggen", skriver Camilla Klint.

Vilken färg vill du ha på väggen?

  • Blå
  • Röd
  • Grå

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mystisk stank tillbaka i Stockholm

Nyheter Luktar som en "brakmök" – hjälp till att lösa mysteriet Stanken över Kungsholmen verkar vara tillbaka. I helgen kunde en frän doft av ”brakmök” och ”ruttet ägg blandat med avlopp” kännas. Men orsaken är fortfarande ett mysterium.måndag 24/9 20:00

Grönans utbyggnad får tummen upp

Nyheter "Vi behöver bli större" Gröna Lund vill sedan många år bygga ut. Efter att planerna varit på samråd ser framtiden ljus ut för mer nöjesfält på Djurgården.måndag 24/9 19:00