Flera personer stoppades när de försökte stjäla diesel. Foto: Mostphotos

Dieseltjuvar hotade väktare – en gripen

En väktare blev hotad och slagen när han upptäckte hur flera personer försökte stjäla diesel i Länna industriområde strax efter midnatt. En person greps senare, misstänkt för våld mot tjänsteman.

  • Publicerad 09:34, 13 apr 2018

Det var vid 00.36 i natt som en väktare som patrullerade i Länna industriområde upptäckte flera personer som var i färd med att stjäla diesel.

– Han blir då hotad med ett långt föremål, sen springer de från platsen. Det har också förekommit någon sorts våld, berättar Sven-Erik Olsson på Polisens regionsledningscentral.

Väktaren larmar polisen som rycker ut med flera patruller. Under natten grips en av personerna, en man i 25-30-årsåldern, i ett skogsområde i närheten.

Där görs en anmälan om våld mot tjänsteman. Dieselstölden kan inte styrkas.

Exakt hur dieselstölden har gått till är oklart, enligt Sven-Erik Olsson.

– Oftast slangar man eller så gör man hål i tanken. Det finns företag som har egna tankar som de hämtar ifrån, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.