Snart dags för första bandyderbyt på Östermalms IP. Foto: Johann Bernövall / Sacharias Källdén

DIF laddar för historiskt derby

Fredag 15 december spelas en historisk bandymatch på Östermalms IP. Djurgården bandy har efter 50 år i exil kommit hem till Östermalm och nu är det dags för det första hemmaderbyt mot ärkerivalen AIK.

  • Publicerad 14:58, 6 dec 2017

Efter en strulig start på säsongen så har Djurgården de senaste veckorna kunnat träna för fullt på Östermalms IP. Första hemmamatchen fick flyttas fram på grund av att isen inte hunnit spolas i tid och när det väl var dags för premiär blev det förlust med 3-6 mot Helenelund.

– Det är jätteskönt att vi har kunnat träna på bra is hemma nu på slutet och vi har börjat hitta till fina saker i vårat spel. Senaste matchen malde vi ner motståndarna (Eskilstuna, reds. anm) och vann rätt komfortabelt med 9-1, säger tränaren Hampus Nilsson vars lag ligger på fjärde plats i tabellen med fyra matcher spelade.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I det kommande derbyt mot AIK ska DIF på pappret inte ha någon större chans. Solnalaget har storsatsat inför säsongen med idel värvningar av tidigare Elitseriespelare och den ryske före detta världsstjärnan Rinat Shamsutov är spelande tränare.

– Jag sa lite på skämt innan säsongen att det är dåligt av dem om de inte vinner varje match med tvåsiffrigt. Det är lite överdrivet kanske, men de ska "gå rent" genom serien med de spelarna, säger Hampus Nilsson.

Så hur ska ni kunna störa dem?

– Vår chans är att vara smarta och minimera våra individuella misstag. Annars får de det roligt. Samtidigt måste vi göra det vi är bra på och inte bara backa hem. Det är inte utvecklande för oss.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Matchen börjar klockan 19.00 och medlemmar i Djurgårdens supporterklubb Järnkaminerna har fri entré.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Flera polisingripanden vid årets sista derby

Nyheter ✓Våldsamma upplopp ✓Narkotikabrott ✓Tillträdesförbud Våldsamt upplopp, narkotikabrott och konfiskering av pyroteknik. Polisen gjorde flera ingripanden i samband med årets sista derby på Tele2 Arena igår. Men sammantaget beskriver polisen insatsen som...måndag 22/10 15:50

Ny italienare satsar på långa middagar

Nyheter Konceptet: All mat ställs i mitten av bordet På den nya italienska restaurangen Ciccio's kommer ingen mat serveras till en person – utan i mitten av bordet för sällskap att dela på.måndag 22/10 15:00