DIF-passningen inför matchen: ”Derbyspöket bor på Södermalm”

Hammarby och Djurgården drabbar samman i ett historiskt derby i helgen. Men någon rädsla för derbyspöke finns inte bland Djurgårdsspelarna.

  • Publicerad 19:12, 28 nov 2017

På söndag möts Hammarby och Djurgården för första gången någonsin i ett derby i Svenska futsalligan. Djurgården är segerviss inför matchen, bland annat efter tidigare segrar mot Nacka och Falcao.

– Vi har hittills två derbysegrar. Och på söndag kommer vår tredje. Derbyspöket bor numera på Södermalm, säger tränaren David Bergqvist.

Matchen spelas i Eriksdalshallen och för av säkerhetsskäl har det nästan bara varit Hammarbysupportrar som har fått köpa biljetter till matchen.

En bra bit över 1000 biljetter är sålda.

– Även om det hade varit roligare om lagen fått varsin långsida ska det bli oerhört häftigt att spela inför ett fullsatt Eriksdalshallen. Det blir som en gryta med bara hammarbyare, vi kommer vara otroligt laddade, säger David Bergqvist.

Djurgården är, precis som Hammarby, nykomlingar i högstaligan. Men målsättningen är klar, klubben ska nå slutspel, vilket betyder en topp fyra-placering i tabellen.

– Det är vad vi siktar på. Men närmast handlar det om att vinna över Hammarby på söndag.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Futsal-derby

Vad: Historisk första derby mellan Hammarby och Djurgården i Svenska futsalligan

Var: Eriksdalshallen

När: Söndag 3 december klockan 20.30

Vad är futsal: En variant av fotboll som spelas på en mindre plan, med fem spelare i varje lag i matcher som är 2x2o minuter långa.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Flera polisingripanden vid årets sista derby

Nyheter ✓Våldsamma upplopp ✓Narkotikabrott ✓Tillträdesförbud Våldsamt upplopp, narkotikabrott och konfiskering av pyroteknik. Polisen gjorde flera ingripanden i samband med årets sista derby på Tele2 Arena igår. Men sammantaget beskriver polisen insatsen som...måndag 22/10 15:50

Ny italienare satsar på långa middagar

Nyheter Konceptet: All mat ställs i mitten av bordet På den nya italienska restaurangen Ciccio's kommer ingen mat serveras till en person – utan i mitten av bordet för sällskap att dela på.måndag 22/10 15:00