Apberget, Djurgårdens läktare för barn, blir välfylld tack vare ett supporterinitiativ. Foto: Christian Lopez

Dif-supportrar bjuder barnen på match

Inför allsvenska fotbollsmatchen mot Brommapojkarna har Dif-supportrarna samlat in pengar och köpt biljetter – öronmärkta för de allra yngsta fansen.

  • Publicerad 16:30, 5 sep 2018

Djurgårdssupportrar under namnet Djurgårdsfamiljen startade hashtag-kampanjen #sponsraenmini på sociala medier den 21 augusti. En kampanj med syftet att samla in pengar till biljetter åt barn på sektionen Apberget, en läktarsektion på Tele 2 Arena avsedd för de upp till 16 år.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Efter två dygn hade man fått in de 30 000 som krävs för att fylla hela läktaren och dessutom ge en souvenir till samtliga barn. Nu vill man ha fullsatt i nästa match, Stockholmsderbyt mot Brommapojkarna.

– Det är fantastiskt roligt att det kommit in så mycket pengar. Matchen mot BP kommer att bli grym med massor av barn. Nu hoppas vi på en helt sprängfylld sektion med kids och många nya besökare som får uppleva stämningen på Apberget. Ni djurgårdare där ute som har ett småsyskon, fotbollslag, småkusiner eller andra ungdomar i er närhet – hör av er till Djurgårdsfamiljen direkt, säger Nils Ek från Djurgården fotboll i ett pressmeddelande.

Matchen spelas på Tele 2 Arena söndag 16 september klockan 17.30.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Rivningen av Zinken slår hårt mot konståkare

Nyheter Nu riskerar klubbens verksamhet på Södermalm att förintas Beskedet att Zinkensdamms ishall måste rivas slår så hårt mot den lokala konståkningsklubben att den nu riskerar att upplösas.onsdag 21/11 20:00

Populär burgarkedja öppnar i Götgatsbacken

Nyheter Satsar på flera nya ställen i Stockholm Det norrländska restaurangkedjan Bastard Burgers öppnar i nyrenoverade St:Pauls i Götgatsbacken. Oktober 2019 är det dags.onsdag 21/11 17:50