TVÅ DIF BLIR ETT. Djurgårdens damlag ska nu samsas i samma klubb som herrarna. Foto: Bert Droh

DIF:s damer går ihop med herrarna

Djurgårdens damer kommer från årsskiftet att flyttas över till herrklubben – Djurgårdens IF Fotbollsförening. Förhoppningen är att det här ska råda bot på damfotbollens dåliga ekonomi.

  • Publicerad 07:15, 29 nov 2013

Djurgårdens IF Damfotbollsförening har länge dragits med dålig ekonomi och
fick i brist på pengar tidigare i år säga upp klubbdirektören Maria Jensen som var föreningens enda anställd.

– Vi har satsat väldigt mycket på att reda upp vår ekonomi och går med plus minus noll i år. Men att driva en verksamhet bara på ideella krafter är väldigt tufft, säger DIF-damernas ordförande Anders Emanuelson.

Lättare locka sponsorer

Han tror att samgåendet med Djurgårdens herrfotboll framför allt kommer att göra det lättare att locka sponsorer och samarbetspartners.

– Det har alltid varit svårt att nå ut med budskapet Djurgården damfotboll. Många har haft svårt att skilja på att det finns en herr- och en damförening. Nu kan vi gå ut som en enhetlig front och visa att vi är en modern förening som jobbar med båda könen. Jag tror det blir lättare att nå ut på det sättet, säger Anders Emanuelson.

Inom Djurgårdens IF Damfotbollsförening har samgåendet med Djurgårdens IF Fotbolls­förening nu godkänts på en extra föreningsstämma.

Mer än välkomna

Nu återstår bara att Fotbollförbundet ska ge sitt samtycke, något som Anders Emanuelson räknar med blir en ren formalitet.Från herrsidans, Djurgården Fotbolls, sida är damerna mer än välkomna.

– Vi ser ett samlat Djurgården Fotboll för alla fotbollsspelande djurgårdare, oavsett kön, som en styrka i ett principiellt, politiskt, marknadsmässigt och ekonomiskt perspektiv. Djurgårdsfamiljen blir helt enkelt mer komplett när herr- och damfotbollen samlas under samma tak, säger Gustaf Törngren i Djur­gården Fotbolls styrelse.

Djurgårdens damer satsar nu på att komma tillbaka till allsvenskan, att få fler flickor att spela fotboll och att få dem att fortsätta spela längre upp i åldrarna, inte minst för att få en större egenförsörjning av spelare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Cykelhjälmsfrågan ska utredas av staden

Nyheter S: "Absurt när politiker antyder att hjälm inte är viktigt" En skrivelse i trafiknämnden kräver att stadens förvaltningar och politiker ska ha en enad röst och vara ärliga med riskerna med att inte använda cykelhjälm.torsdag 15/11 13:06

Djurgården startar skridskoskola för barn

Nyheter Bandysektionen ska bygga upp egen ungdomsverksamhet Under tio lördagar bjuder Djurgårdens IF:s bandysektion in till skridskoskola på Östermalms IP.torsdag 15/11 12:17