DirektPress-koncernen köper Mitt i

EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer gynna alla, säger Patrik Vincent, vice vd på Direktpress.

  • Publicerad 09:15, 3 jul 2020

EnköpingDirekt är en av de många lokaltidningar som Direktpress ger ut.

Nu har Direktpress moderbolag Ge-Te Media AB köpt konkurrenten i Stockholms län, Mitt i.

– Syftet är att säkra lokaljournalistiken i hela Stockholm, värna den lokala demokratin, och fortsatt kunna göra lokala kvalitativa gratistidningar varje vecka, säger Patrik Vincent, som avses bli vd i det nya bolaget.

EnköpingDirekt påverkas alltså inte omedelbart av köpet, men kommer att gynnas av att ha en stark ägare.

Tufft läge

DirektPress och Mitt i har under många år varit konkurrenter. På många sätt har detta gynnat verksamheten, men det har också varit tufft ekonomiskt för båda.

Coronakrisen har fått båda tidningshusen att inse att två måste bli en.

– En ny mediekoncern kommer nu ta sin form och det kommer självklart att medföra förändringar, säger Patrik Vincent.

Vilka?

– Jag kan inte säga exakt vad än. Vi kommer titta på vilka styrkor som finns i företagen och bygga ett gemensamt, starkt mediebolag.

Tekniska problem – Vårdguidens provsvarstjänst ligger nere

Nyheter Tekniska problem gör att invånare i Region Uppsala för närvarande inte kan ta del av sina provsvar via e-tjänsten Journalen på 1177 Vårdguiden. Felet som är nationellt har pågått sedan i tisdags. –...torsdag 6/8 14:55

Satir i bygdegården

Nyheter Vandringsutställningen ”Vässa pennan” är på turné genom Sverige. I veckan stannar den till på Österundagården utanför Enköping.onsdag 5/8 9:01