"Dröm. "Framtiden tillhör de som tror på sina drömmar", säger Diyan Ramos som har flera nya drömmar efter att en nyligen slagit in."

Diyan, 7, reste till Uganda med 300 kilo sportprylar

Diyan Ramos är tillbaka i Huddinge efter att ha levererat 300 kilo fotbollsgrejer till barn i Uganda. Nu tar han sikte på Brasilien, Syrien och fotbolls-VM 2030.

  • Publicerad 11:55, 26 jun 2018

Det är en trött Diayan Ramos som möter HuddingeDirekt på Källbrinks IP. Han har spelat fotboll och träffat journalister hela dagen, och så var det inte länge sedan han kom hem från Uganda. En resa full av intryck.

– Jag fick se att de inte hade något. Jag gissade att det var fattigt och det var det också.

Hans mamma, Bekes Alp, hjälper honom på traven och berättar om när de lämnade kläder, bollar och skor till barnen i Tigers Club, ett hem och en fotbollsklubb för barn som har hamnat på gatan i Uganda.

– De sa att de aldrig skulle glömma ditt namn, att de skulle be för dig varje dag och att du var deras hjälte, påminner hon.

Det var efter att Diayan Ramos sett filmen Pelé som han bestämde sig för att han ville göra något för att fler barn skulle få chans att spela fotboll.

– För tänk om jag skulle vara en av dem, säger han.

Han började ringa runt till företag, klubbar och skolor och uppmanade dem att bli en hjälte i hans dröm. Totalt fick han, tillsammans med vännen Ella Knapp Johnson, ihop 300 kilo fotbollsgrejer som de alltså tog med till Uganda.

Bekes Alp visar bilder på vänner Diyan fått i Uganda och berättar att mötet med dem gjorde honom väldigt berörd.

– Man tycker bara synd om dem, säger Diyan Ramos.

Nu vill Diyan fortsätta sin insamling. Han drömmer om att få bygga fotbollsplaner både i Brasilien, Uganda och i Syrien.

– Framtiden tillhör de som tror på sina drömmar, säger han.

Själv tar han sikte på att spela i fotbollslandslaget om tre VM - 2030.

Inspiration. "Det började med Pelé och slutade med Pelé", berättar Diyan Ramos mamma Bekes Alp.

Fotboll för fler. Filmen om Pelé fick sjuåriga Diyan Ramos, från Huddinge, att starta en insamling. Nu är de första fotbollsgrejerna överlämnade och hans nästa insamling startad. Foto: Privat

Möten. Diyan Ramos resa med Läkarmissionen gav många nya vänner. Foto: Privat

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.