Gör musik. Gabriel Tamas och Dj:n David Giese har gjort musik ihop som Gabriel och hans familj nu säljer. Foto: Mikael Andersson

DJ från Kransen gör musik med EU-migranter

DJ:n och Kransenbon David Giese har spelat romsk musik på krogar runt om i Stockholm. Nu gör han musik tillsammans med EU-migranter som de sedan får sälja.

  • Publicerad 15:00, 29 jun 2015

Sedan flera år tillbaka sitter Gabriel Tamas från Rumänien utanför Coop i Midsommarkransen och tigger. Genom intresset för den rumänska klubbmusiken fick han för ett par år sedan kontakt med DJ:n och musikern David Giese.

– Jag har jobbat som DJ och musiker länge och spelat mycket rumänsk och romsk musik. För ett par år sedan hade jag spelat skivor och sjöng på en rumänsk låt när jag var på väg hem. Gabriel kände igen låten och vi fick kontakt, säger David Giese.

Gabriel har hjälpt David att fått tag på rumänsk musik till sina DJ-set, och när han behövde någon som kunde sjunga på en av hans låtar frågade han Gabriel om hjälp.

– Jag gjorde en låt som blev lite inspirerad av den rumänska klubbmusiken Manele. Gabriel och hans bror Marius fick låten och skrev en text till den. När jag hade mixat låten så tyckte jag att låten blev så fet att jag gjorde en EP med tre låtar, säger David Giese.

Låten som heter Pentru soacre, Till brudgummen, handlar om olika råd till en blivande brudgum och framförs av Gabriels bror Marius Tamas. Förutom den låten innehåller EP:n "Manelectronics" två remixer av rumänsk klubbmusik, och sedan en vecka tillbaka säljs den av Gabriel Tamas och hans familj för 100 kronor styck.

– Det är en jättebra idé. Jag har redan sålt 11 exemplar av skivan, säger Gabriel Tamas.

Skivan finns i 250 exemplar och enda sättet att få tag på musiken är att köpa den av Gabriel eller av hans svägerska Michaela Tamas i Hornstull. Skivorna får familjen gratis av David och fram tills i fredags var det bara vinyl som gällde. Nu har David Giese dock gjort en uppsättning cd-skivor som den som vill kan få med på köpet.

– Michaela har sagt att många vill köpa en skiva men inte har grammofon hemma, så nu har jag gjort cd-skivor för att det inte ska stå i vägen för en affär att det är fel medium, säger David Giese.

Lyssna på ett smakprov av musiken här: https://soundcloud.com/joxaren/em-2

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kan Stockholms vatten ta slut nu?

Nyheter Frågor och svar om den extrema torkan Under den oväntade värmeböljan har bevattningsförbud utfärdats på flera håll i landet och ytterligare ett 90-tal kommuner uppmanar invånarna att vara försiktiga med vattenanvändningen. Men hur står...fredag 20/7 10:18

Brand i Nackareservatet

Nyheter Tidigare släckt brand har blossat upp igen Räddningstjänsten är just nu på väg till Brotorp i Nackareservatet sedan en tidigare släckt brand i området har tagit fart igen. Omfattningen är ännu oklar men en rökpelare sträcker sig upp i luften.torsdag 19/7 13:59