Birgitte Söndergaard och Maria Krull ställer ut på Djurgården. Foto: Maria Krull

Djurgården får ny tillfällig konsthall

I samband med folkfesten Sverigedagarna på Djurgården 25-27 maj så ordnas en stor konstutställning där samtida Stockholmskonstnärer är temat. Vi har träffat två av dem – bägge Östermalmsbor.

  • Publicerad 17:00, 15 maj 2018

De vanligaste motivet i Maria Krulls konst är olika Stockholmsmiljöer och kvinnor. Teknikerna är främst olja och akryl. Hon ser fram emot den lite udda utställningen, i ett tält intill Vasamuseet. Ett tält som fått namnet ​Frans August Konsthall. Där kommer ett antal samtida konstnärer ställa ut och även sälja sin konst. De flesta av dem har tidigare ställt ut på galleriet Nordic Art på Birkagatan.

– Det känns skoj att knyta ihop många konstnärer med olika stilar på en sådan här plats. Att cirka 100 000 personer besöker Sverigedagarna känns häftigt. Besökarna kommer att få ta del av en variation av konst skapad med olika tekniker, säger Maria Krull.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

En annan som ställer ut är Birgitte Söndergaard, idag främst känd som konstnär men en mångsysslare inom kultursektorn med uppmärksammade insatser som skådespelare i både film, tv och teater på cv:t. Konsten är färgstark och kretsar kring "kvinnor och relationer". Hon kommer att ställa ut en del riktigt fysiskt stora verk, då hon tilldelats en rejäl del av tältet.

– Jag tror att jag fått 30 kvadratmeter ungefär, så det känns väldigt roligt. Jag tror det blir en riktig fest där färg och form får ta stor plats, säger hon.

Övriga utställare i tältet under Sverigedagarna är Henry Bronett, Rickard Vakil, Glenn Lauritz Andersson och Bengt Göran Karlsson. Mer information om vad som händer i övrigt på Sverigedagarna hittas på deras hemsida.

Detta är Sverigedagarna

25-27 maj på Djurgården, klockan 11-18 med vissa undantag.

Ur programmet:

• Konsthall.

Skärgårdsmässan och Veteranbåtsfestivalen med hantverk och underhållning.

Restips från Sverige, Stockholm, Djurgården och utlandet.

Prova på-aktiviteter för stora och små.

Möt politiker och myndigheter inför stundande val.

Temaområden för trädgård, grill, fritidshus, friluftsliv och fordon Njut av härliga konsthantverk.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

100-åringen som älskas av hela kvarteret

Nyheter "Tigern på Heleneborgsgatan" om kärleken till Söder, Torsten – och livet I snart 70 år har Ingegerd Brusewitz bott i samma hus i Hornstull. När hon i veckan fyllde 100 år firades hon storslaget av grannarna. Här berättar hon om kärleken till sitt älskade Söder.söndag 27/5 8:30

De klär ut sig till sjöjungfrur

Nyheter Fenomenet "mermaiding" har kommit till Stockholm Har du alltid tyckt att den lilla sjöjungfrun Ariel är den bästa Disney-karaktären? Drömmer du om att få ta dig fram i vattnet med hjälp av en fena? Då kanske mermaiding är något för dig.söndag 27/5 8:00