Bilden till höger är en arkivbild.

Djurgårdens match på Vikingavallen nära avbrytas

I lördags var Djurgården på plats för en träningsmatch på Vikingavallen i Täby Kyrkby. Enligt lokalpolisen var det problem med smällare som fansen kastade.

  • Publicerad 18:51, 5 feb 2018

I lördags spelade Djurgården en träningsmatch mot Hjk Helsingfors.

LÄS MER: Därför ska Djurgården spela i Täby på lördag

Enligt Jan Berlin, lokalpolis i Täby, blev det lite stök under matchen.

– De kastade så mycket fyrverkerier och rökgranater. Så domaren var på väg att avbryta matchen, för det var för mycket kraftiga smällare, säger han.

– Men vi hade polispersonal på plats som kunde få ordning på det. Vi hade ungefär sex poliser på plats. I och med att det var Djurgården drar de ju folk.

Vad gjorde polisen?

– Du får inte kasta såna där, först är det ett brott mot ordningslagen och kastar du nära folk kan det bli misshandel eller försök till misshandel, du kan få hörselnedsättningar. Då får man gå in och övervaka publiken och om någon kastar får man rapportera den personen.

"Obehagligt att vara där"

Jan Berlin poängterar dock att det inte var stökigt på det sättet som det kan bli på ett fotbollsderby.

– Men i och med att de kastar mycket och det är höga smällar, det blir obehagligt att vara där, säger han.

Djurgården kommer tillbaka 24 februari för Svenska cupen, hur tänker ni inför det?

– Där har vi också poliser på plats såklart. Men det finns ingen risk så mellan Djurgårdens och Frejs supportrar. Det är om det dyker upp andra som vill vara där och störa, om AIK:are eller Hammarbyare kommer, säger Jan Berlin och fortsätter:

– Frejs matcher är lite mer familjetillställningar.

Djurgården vann matchen med 2-1

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03

Vi är stockholm