Bild från derby mellan Djurgården - AIK år 2011. Foto: Jacob Hellgren

Djurgårdsandan får 400 000 – satsar på spontanfotboll i ytterstaden

Idag blev det klart att Djurgårdsandan får nästan en halv miljon kronor av Gålöstiftelsen. Pengarna kommer gå till att utveckla spontantfotbollen i stadens ytterkanter.

  • Publicerad 19:05, 5 dec 2015

De 400 000 kronorna finns det inget snack om vart de kommer gå. Djurgårdsandan har planer på att förbättra en uppskattad del av verksamheten ytterligare.

– Det kommer primärt handla om att utveckla vår spontantfotboll. Det var det vi tryckte på när vi sökte de här pengarna, vårt arbete i ytterstadsområdet, berättar Filip Lundberg, ansvarig för Djurgårdsandan.

Satsa på unga

Fler och fler fotbollsplaner med konstgräs börjar dyka upp. Och spontanfotboll i regi av klubbar är ett uppskattat inslag i Stockholm. Nu får Djurgårdsandan möjlighet att utveckla den ytterligare.

– Vi vill bygga på fler aktiviteter, koppla samman organisationer och spela fler turneringar. Helt enkelt göra mer roliga grejer.

Det ekonomiska bidraget är till stor hjälp. Enligt Filip Lundberg är det i sammanhanget väldigt mycket pengar som kommer kunna göra skillnad.

– Det är väldigt mycket. För ungefär 20 000 kan du genomföra en stor turnering för alla våra spontantfotbollsområden. Nu kan vi öka kvalitén ännu mer.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.