Djurkliniken i Hässelby strand måste hitta ny lokal, men det har visat sig svårare än väntat. OBS bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Djurklinik kan flytta till gammalt stall

Sen några månader tillbaka har djurkliniken i Hässelby strand försökt byta lokal — men de har stött på patrull. Stadsbyggnadskontoret tyckte inte att en djurklinik skulle passa i de tilltänkta lokalerna.

  • Publicerad 16:49, 25 jun 2019

Lokalerna som djurkliniken i Hässelby strand håller till i är för små. Därför började AniCura, som driver kliniken, leta efter nya lokaler. De hittade en stenladugård på Kvarnhagsgatan som tillhört gamla Hässelbygården och sökte bygglov för att starta upp sin nya klinik – men fick avslag.

Stadsbyggnadskontoret motiverade avslaget med att detaljplanen säger att byggnaden endast får användas för "garage och därmed samhörigt ändamål".

– Det är ett hus som är byggt för att ha djur i, men så får man inte bedriva verksamhet med djur. Men oljefat, drivmedelsförsäljning och bilar på gården, det är okej. Det är helt absurt, säger Tomas Melander, fastighetschef på AniCura.

Grannar ska höras

AniCura begärde att saken skulle tas upp i stadsbyggnadsnämnden, som 13 juni tog beslut i ärendet. Nämnden gick inte på stadsbyggnadskontorets linje om avslag på bygglovet, utan kom fram till att berörda grannar först skulle höras i frågan. När det är gjort ska ärendet upp i nämnden igen.

– För oss tog det en positiv vändning och jag tror inte att grannarna kommer att ha några invändningar mot vår verksamhet. Så med lite tur kanske vi kan öppna kliniken där, säger Tomas Melander.

Måste flytta

Enligt Tomas Melander måste de flytta ifrån de gamla lokalerna på Fyrspannsgatan i Hässelby strand eftersom de inte har möjlighet att expandera där. Men den kommer inte att stänga utan att en ny klinik har öppnats, menar Tomas Melander.

– När den gamla kliniken stänger beror på när den nya står klar, men vi siktar på att det blir till nästa sommar eller höst, säger han.

Granexperten: Så får du din julgran att leva länge

Nyheter FILM: Högtrycket för granförsäljningen närmar sig Det lackar mot jul och många granförsäljare öppnar nu upp i Stockholm. Här är en rutinerad granexperts bästa tips för att få ditt träd att leva längre.lördag 7/12 7:30

Händelserik helg i Stockholm – Polisen: Ställ bilen

Nyheter Avspärrningar i City Det händer mycket i Stockholm, så pass att polisen nu uppmanar alla som tänkt dra in till City att ställa bilen.fredag 6/12 17:48

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt