Djurkliniken i Hässelby strand måste hitta ny lokal, men det har visat sig svårare än väntat. OBS bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Djurklinik kan flytta till gammalt stall

Sen några månader tillbaka har djurkliniken i Hässelby strand försökt byta lokal — men de har stött på patrull. Stadsbyggnadskontoret tyckte inte att en djurklinik skulle passa i de tilltänkta lokalerna.

  • Publicerad 16:49, 25 jun 2019

Lokalerna som djurkliniken i Hässelby strand håller till i är för små. Därför började AniCura, som driver kliniken, leta efter nya lokaler. De hittade en stenladugård på Kvarnhagsgatan som tillhört gamla Hässelbygården och sökte bygglov för att starta upp sin nya klinik – men fick avslag.

Stadsbyggnadskontoret motiverade avslaget med att detaljplanen säger att byggnaden endast får användas för "garage och därmed samhörigt ändamål".

– Det är ett hus som är byggt för att ha djur i, men så får man inte bedriva verksamhet med djur. Men oljefat, drivmedelsförsäljning och bilar på gården, det är okej. Det är helt absurt, säger Tomas Melander, fastighetschef på AniCura.

Grannar ska höras

AniCura begärde att saken skulle tas upp i stadsbyggnadsnämnden, som 13 juni tog beslut i ärendet. Nämnden gick inte på stadsbyggnadskontorets linje om avslag på bygglovet, utan kom fram till att berörda grannar först skulle höras i frågan. När det är gjort ska ärendet upp i nämnden igen.

– För oss tog det en positiv vändning och jag tror inte att grannarna kommer att ha några invändningar mot vår verksamhet. Så med lite tur kanske vi kan öppna kliniken där, säger Tomas Melander.

Måste flytta

Enligt Tomas Melander måste de flytta ifrån de gamla lokalerna på Fyrspannsgatan i Hässelby strand eftersom de inte har möjlighet att expandera där. Men den kommer inte att stänga utan att en ny klinik har öppnats, menar Tomas Melander.

– När den gamla kliniken stänger beror på när den nya står klar, men vi siktar på att det blir till nästa sommar eller höst, säger han.

Se bilder: Han är Stockholms Johnny Depp

Nyheter Look-a-like-utmaning – är DU lik någon kändis? I sju år har han jobbat på att bli den bästa Johnny Depp look-a-liken i världen. Södermalmsfrisören Seba Alón får en hel del personer att vända sig efter honom på gatan.tisdag 23/7 19:37

Barn misstänks inblandat i Rågsvedsmord

Nyheter Kvinna överfölls med kniv och dog Ett barn misstänks för brott i samband med knivmordet på en kvinna i Rågsved tidigare i juni. Nu inleds en LUL 31-utredning, som sker då någon som är under 15 år kan misstänkas för ett brott.tisdag 23/7 13:46

Vi är Västerort

Stockholm Direkt