Leder. Johanna Due-Boje är den som leder DressagePower Grand Prix Tour, som har kval under dressyrhelgen på Djursholm. Foto: DressagePower

Djursholm laddar för stor hästfest

Tävlingar på högsta nivå, jippon, unga lovande hästar och framtidens ryttare – snart kickar Elitdressyren igång igen. “Vi vill att det ska vara en folkfest”, säger Kajsa Larsson, projektledare.

  • Publicerad 11:50, 9 sep 2019

Den 13-15 september samlas återigen Sveriges främsta dressyrryttare och unga talanger på Djursholms ridklubb, när Elitdressyren är tillbaka för 25:e gången i ordningen. Tävlingarna pågår under tre dagar och precis som i fjol är man bland annat värd för ett av kvalen till Lövsta Future Challenge, där finalen rids på Friends Arena i samband med Sweden International Horse Show.

Dessutom blir det kval i DressagePower Grand Prix Tour, då några av Sveriges bästa ryttare rider kür (dressyr till musik).

– Elitdressyren är genomgående en dressyrtävling på en väldigt hög nivå. Vi är otroligt glada att vi har möjligheten att anordna en sådan här tävling; det är en stor kvalitetsstämpel och bringar en enorm klubbanda där alla är med och hjälper till, säger Kajsa Larsson, projektledare för tävlingen.

Ombyggt

Hästglädje och gemenskap kommer att vara centralt under helgen, där lika mycket kommer att handla om själva tävlingarna som om händelserna runt omkring.

– Vid dressyr är det självklart fokus på själva tävlingsmomenten men också på de saker som anordnas i anknytning till dessa. Vi vill att det ska vara en folkfest och det kommer att serveras god mat med hållbarhetstema, visas upp fina bilar, säljas saker som ridstövlar, kläder och hästsmycken samt anordnas andra festligheter. Det är fri entré och alla är självklart mer än välkomna, säger Kajsa Larsson.

Djursholms ridklubbs anläggning har under de senaste åren genomgått en omfattande ombyggnation, och nu vill klubben visa upp den nya arenan på riktigt.

– I fjol var tävlingen tillbaka igen efter några års uppehåll efter renoveringen. Då krockade tävlingen dock med ryttar-VM i USA, så i år blir första gången vi kan uppnå vår fulla potential. Det ska bli roligt att se hur det blir, säger Kajsa Larsson.

Även de allra minsta kommer att kunna delta under helgen.

– På söndagen kommer det att vara ponnyridning på eftermiddagen. Kanske är det framtidens dressyrryttare vi kommer se på hästryggarna då, säger Kajsa Larsson.

Domstol: Avtal mellan kommunen och byggaktör var olagligt

Nyheter S får rätt i sin överklagan om Engelska skolan i Vallentuna Förvaltningsrätten har granskat avtalet som kommunstyrelsen i Vallentuna tecknade med bolaget som ska bygga Engelska skolan. Bedömningen är att det strider mot kommunallagen, men eftersom...måndag 23/9 17:16

Fotbollslag städade Danderyds stränder

Nyheter Blev totalt 15 säckar Plocka skräp och sortera sopor – det var helgens extrajobb för laget från IFK Stocksund.måndag 23/9 15:46
Stockholm Direkt