Sommar. Äldre på boendet vid Djursholms torg kunde under onsdagen komma ut en stund för att lyssna på när årskurs 2 på Elevverket sjöng. Foto: Anton Kyhlbäck

Djursholms yngsta sjöng in sommaren med äldre

Under onsdagen intog en grupp elever Djursholms torg för att tillsammans med äldre sjunga in sommaren och sprida glädje.

  • Publicerad 16:36, 20 maj 2020

Vad är en skolavslutning om man inte får sjunga in sommaren med "Idas sommarvisa"?

Den frågan ställde sig årskurs 2 på skolan Elevverket, som i veckan fick besked om att deras vårkonsert till skolavslutningen hade ställts in.

Istället kom idén upp om att sjunga för de äldre, vars vardag har begränsats efter coronaviruset, och tillsammans fira att sommaren snart är här.

Från sagt till gjort anordnades en sommarkonsert på Djursholms torg.

Delad glädje

– Det känns kul att få dela sommarglädjen med andra, sa Sophie Hedwall, årskurs 2 på Elevverket, till DanderydDirekt.

Från fönster, balkonger och bänkraderna på torget klappade och sjöng boenden på Villa Odinslund, och förbipasserade Djursholmsbor, under konserten.

Eleverna började med visan "Januari börjar året" och rytmen tilltog något senare när Lasse Bergshagens ’En kväll i juni’ sjöngs.

”Han tog av sig sin kavaj...”, sjöng barnen och höjde volymen i fortsättningen ”...och sparkade av sig båda skorna”.

Pedagogen Fatima Ågren på Skolan hoppades att deras konsert förhoppningsvis gjorde dagen lite bättre för både barnen och äldre.

– Det är så roligt att göra folk glada, och det känner barnen. Att bara träffa barn gör mycket och gör oss gladare. Man borde göra det här mer och på alla skolor, sa hon.

Elevverket. 19 elever intog torget under onsdagen och sjöng den svenska versionen av "What a wonderful world" och visan "På vår balkong" bland flera sånger. Foto: Anton Kyhlbäck

Barnbarn. Lisa och Lasse Hansson var på plats för att lyssna på sitt barnbarn Baltazar. Foto: Anton Kyhlbäck

Juice. Som tack för konserten fick eleverna juice från äldreboendet vid Djursholms torg. Foto: Anton Kyhlbäck

Sommarlov. Klasskamraterna Gustav Boman och Sophie Hedwall berättar att det blir mycket glass och bad i sommar - men inga långa resor. Foto: Anton Kyhlbäck

Sjung in sommaren

Totalt åtta låtar spelades under 20 minuter i vårsolen.

Lisa och Lasse Hansson var två anhöriga som kom förbi för att lyssna på konserten - och som fick en chans att lyssna på när deras barnbarn Baltazar sjöng in sommaren.

– Vi är jättestolta. Det är ett fint initiativ av skolan och eleverna, sa Lisa Hansson.

Andraklassaren Gustav Boman berättar att hans klass hade tränat under den gångna terminen på låtarna – och att detta blev ett bra avslut inför sommaren med konserten.  

– Det var lite nervöst, men jättekul att många kunde komma, tyckte han.

Klass 2. Några av elevverkets andraklassare och pedagogen Annika Lickhammer Waagaard som intog Djursholms torg i veckan. Foto: Anton Kyhlbäck

Glädje. Pedagogen Fatima Ågren stod med kören och musikläraren Anna Karin Schäfer kompade eleverna på piano. Foto: Anton Kyhlbäck

Stockholm Direkt