Djursholmselever intar scenen med politisk skräck

Politisk musikal i skräckförklädnad – så beskriver Filippa Karlmann årets VRG-musikal som ges på Maximteatern i januari.

  • Publicerad 11:54, 19 dec 2018

Varje år ses Viktor Rydbergs gymnasiums musikal av runt 6 000 personer, ända sedan traditionen startade år 1995. Musikalen är nästan helt och hållet arrangerad av elever, som jobbar med allt från scenografi, koreografi, kostym till marknadsföring.

– Det har blivit Stockholms mest prestigefyllda skoluppsättning, säger Filippa Karlmann, producentassistent.

Dramat i Jekyll and Hyde är klassiskt men budskapet aktuellt.

– Jekyll & Hyde behandlar viktiga och mörka teman som gott mot ont, främlingsfientlighet och vi mot dem-attityder, berättar Filippa Karlmann.

I den här skräckmusikalen har eleverna valt att koppla dramat till det aktuella Brexitavtalet.

– Man skulle kunna tolka det som en politisk musikal i en skräckförklädnad, säger Filippa Karlmann.

Just nu repar eleverna tolv timmar om dagen.

– Det är jättekul. Det är så mycket större än man kan föreställa sig, vi är skolelever och att vi får chansen att sätta upp något så stort och professionellt är roligt. Vi jobbar 12 timmar om dagen från 9 till 9.

En av dem som sliter just nu är Emil Wallmark som går natur-musik på VRG Djursholm.

– Vi spelar i stort sett hela tiden, säger han.

Emil Wallmark funderar på att göra karriär inom militären..

– Kanske göra karriär inom som musikkårare.

Fortfarande jobbar VRG:s sponsorteam med att få in pengar från företag.

– Det flyter på men det är en dyr produktion och vi vill ha en så maffig föreställning som möjligt. Vi måste fortfarande dra in lite mer för att få det mindblowing. Det är jätteroligt, vi har ett grymt sponsorteam, säger Filippa Karlmann.

QUIZ: Hur bra koll har du på rondellerna i Norrort?

Nyheter ✓Platserna ✓Stilarna ✓Reglerna ✓Byggprojekten Ska du ut och köra i Norrortstrafiken kan du knappast undgå dem – rondellerna. Men vad har du lagt på minnet om dem? Minst fem rätt, annars får du ta bussen istället!fredag 14/6 16:59

Häng med en timme på playan i Näsaäng

Nyheter Vi tog tempen på Täbybadarna Häng på en timme på beachen! I vår artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Näsaäng och träffade badande barn och kitesurfare.fredag 14/6 16:53
Stockholm Direkt