Djursholmsvillan på Stockholmsvägen 109. Foto: Vincent Forssbeck

Djursholmsvilla med 15 rum till salu – din för 33 miljoner

Flera enorma Djursholmsvillor är just nu ute till försäljning. Bland annat en på Stockholmsvägen 109 med inte mindre än 15 rum (!).

  • Publicerad 13:43, 4 sep 2017

Djursholmsvillan på Stockholmsvägen 109 ligger idylliskt inbäddad i en blomstrande trädgård och uppfördes år 1904 som ett beställningsverk av fyringenjören Ulf Grönvall. Arkitekten som ritade huset var Magnus Emil Dahlander som var erkänd under 1900-talet. Villan består av femton rum med en boyta på 657 kvadratmeter.

– Ulf Grönvall bodde där i knappa tjugo år. Och under tjugotalet så bytte villan ägare. Då byggdes det också till en flygeldel som ökade boytan, säger Per Lundman, mäklare vid Vincent Forssbeck.

Typisk Djursholmsvilla

Per Lundman menar att villan är en typisk Djursholmsvilla. Och på vindsvåningen gömmer sig en stor lägenhet.

– Det är en klassisk Djursholmsvilla med stora sällskapsdelar med salonger, blomsterrum och så vidare. Sen är det en traditionell familjedel på övervåningen. Lite så som man bygger idag också. Vindsvåningen är inredd till en lägenhet och den är totalrenoverad, säger Per Lundman.

Hallen - det första du ser när du kommer in i huset Foto: Vincent Forssbeck

Allmänhetens intresse för villan har varit stort och ett flertal personer har varit på visning.

– Det har varit ett flertal visningar. Det är allt från privatfamiljer som varit på visningarna, men det finns också möjlighet att dela upp huset i mindre lägenheter och sådana intressen har också dykt upp, säger Per Lundman.

Är storleken på huset rimlig för en familj?

– Det är klart att det är gränsen till överstort. Men det finns folk med olika behov. Det kanske kommer en Zlatan och köper eller ett avdankat hockeyproffs. Det är mycket människor som inte är en normalfamilj.

Utropspriset ligger på 33 miljoner och villan är en av tre jättevillor som finns till försäljning i området just nu. Även på Sköldvägen och Norevägen finns 30-miljonershus till salu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03

Vi är stockholm