Manifestation. På söndag hyllas minnet av Eric med en kortege från Skarpnäck till Vasastan. På den vänstra bilden syns Eric med Susanne Döhmers Axenryd som arrangerar manifestationen tillsammans med sin man Christer Axenryd. Foto: Privat

Dödade Eric hedras med mc-kortege

I helgen anordnas en motorcykel-kortege mellan Skarpnäck och Vasastan. Syftet är att hedra minnet av Eric Torell, den unge mannen med downs syndrom som sköts till döds av polis.

  • Publicerad 11:42, 3 aug 2018

På söndag klockan 13 går mc-kortegen från Hemköp i Skarpnäck till Norrbackagatan i Vasastan. Manifestationen genomförs för att hedra minnet av Eric Torell som dödades av polis under natten till torsdagen. Bakom initiativet står Christer Axenryd och Susanne Döhmers Axenryd, som bor i Tyresö och var nära vänner till Eric.

– Det som hände var en enorm tragedi och jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Jag var bara tvungen att göra någonting för Eric, säger Christer Axenryd som berättar att han handlade mat då han möttes av beskedet.

– Han skulle komma till oss i dag så vi var och handlade inför hans besök. Mina barn är jätteledsna för att deras kompis inte kommer till oss i dag.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Att kortegen startar i Skarpnäck beror på att Erics mamma bor där medan pappan finns i Vasastan. Händelsen har skapat stora reaktioner i hela landet och många har riktat hård kritik mot polisens agerande. Christer Axenryd vill dock poängtera att manifestationen på söndag inte är en protest mot polisen.

– Vi vill att det ska vara ett tillfälle då vi hedrar Erics minne och inte då vi klankar ned på polisen och deras agerande. Det får ske vid ett annat tillfälle, säger han.

Lockar människor från hela landet

Intresset för att medverka vid kortegen har varit enormt och i skrivande stund har inlägget på Facebook delats närmare 19 000 gånger.

– Folk kommer köra från både Kalmar och Helsingborg. Även Erics familj åker med, liksom många familjer med barn som har downs syndrom. Men det blir inte bara motorcyklar utan även bilister får vara med. Alla är välkomna, säger han.

Den exakta resvägen är ännu inte satt men Christer säger att målet är att den ska medföra så få trafikstörningar som möjligt.

– Vi försöker lägga upp den så bra som det går med det i åtanke.

Kortegen på söndag görs med medgivande från Erics familj.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han vill både höja och utöka trängselskatten

Nyheter MP-toppen Daniel Helldén i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Daniel Helldéns och Miljöpartiets främsta mål efter valet.lördag 18/8 9:30

Polisen planerar jätteinsats i Stockholm

Nyheter ✓Nazistmarsch ✓Minst 134 tillställningar ✓Polis: Blir en utmaning 134 olika ansökningar om möten, tillställningar och demonstrationer lördagen den 25 augusti. Samma dag som nazister planerar att marschera rakt genom City. Nu rustar polisen för en jätteinsats.lördag 18/8 8:20