Bilden på vargen är en genrebild och har inte något att göra med händelsen som inträffade i Brottby förra veckan. Foto: Mostphotos

Dödade hund – länsstyrelsen klar med sin bedömning

En sällskapshund blev bortförd och dödad av vad som misstänktes vara en varg förra veckan. Nu bekräftar länsstyrelsen misstanken att det ska ha varit en varg i området.

  • Publicerad 16:19, 24 aug 2017

Det var förra torsdagen som en hund blev tagen och dödad, vid Ekskogen i Brottby, av vad som misstänktes vara en varg. Nu har länsstyrelsen undersökt hunden och kan bekräfta misstanken.

– Vår bedömning är att det rör sig om en varg, jag har själv gjort undersökningen på hunden. 100 procent säker kan man aldrig vara, men det är ytterst osannolikt att det rör sig om något annat, så det är vår bedömning, säger Arne Söderberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen.

LÄS MER: Misstänkt vargattack – ska ha tagit hund

Hittat spillning

Under onsdagen var Arne Söderberg ute i området där vargen ska ha varit och hittade även spillning som misstänks komma från en varg.

– Det ska skickas på analys nu så får vi se sen, säger han.

Vidare rekommenderar han hundägare att hålla sina hundar kopplade och vara extra försiktiga.

– Efter incidenter som den här rekommenderar vi att hunden ska vara kopplad och inte vara lösa på tomten om man inte har staket eller stängsel, i alla fall under en period nu så att händelsen inte upprepas, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentuna är stadsbornas odlingsoas

Nyheter "Gräver och tar ett glas tillsammans" Till vardags bor de i stan – men på våren är det Lövsättra fritidsby i Vallentuna som gäller för Kikki Svanbäck, Ingrid Andersson och Ingegerd Spjälkeby. Här berättar de om odlingen och...fredag 18/5 17:26