Foto: WIkimedia Commons

Dödsolycka, brinnande bil och drogbeslag

De senaste polisrapporterna.

  • Publicerad 11:05, 18 sep 2019

Märsön, Enköping
Söndag den 15 september
Klockan 07.00
Stöld. Enköping Direkt har tidigare berättat om en båtmotorstöld som upptäcktes på söndagsmorgonen vid Laxvägen på Märsön. Nu har det visat sig att ytterligare två båtar vid samma plats ska ha flyttats och sedan blivit av sina motorer. Den andra båten hittades driva vid Märsö fyr och saknade en motor av märket Honda till ett värde av 80 000 kronor. Den tredje båten som har flyttats är i skrivande stund inte polisanmäld ännu.

Centrum, Enköping
Tisdag den 17 september
Klockan 17.00
Narkotikabrott. På tisdagseftermiddagen mötte polisen en misstänkt man på Torggatan i Enköping. Vid en visitation visade det sig att mannen hade på sig en mindre mängd hasch. Mannen är i 40-årsåldern och inte hemmahörande i Enköping.

Enköping
Tisdag den 17 september
Klockan 17.20
Narkotikabrott. På tisdagseftermiddagen visiterade polisen en man på Linbanegatan. Mannen, en Enköpingsbo i 40-årsåldern, hade på sig vad som misstänks vara heroin. Mannen är misstänkt för narkotikabrott av normalgraden.

E18, Enköping
Tisdag den 17 september
Klockan 17.33
Vållande till annans död. En bilist fick punktering och stannade därför sin bil på avfarten mot E18 i Enköping. Mannen gick ut och skulle antagligen öppna bagageluckan för att ta ut reservdäcket när en annan bil kom körande. Mannen klämdes då mellan de två bilarna och avled av skadorna. Den avlidne mannen var i 75-årsåldern och inte hemmahörande i Enköping. Den påkörande mannen är i 30-årsåldern och hemmahörande i Enköping.

E18, Enköping
Tisdag den 17 september
Klockan 12.38
Olycka. En elbil av märket Tesla började brinna på E18 vid Annelund. Räddningstjänst kallades till platsen och trafiken fick under cirka en timmes tid ledas om via Grillby. Branden släcktes men bilen blev helt utbränd. Det finns ingen misstanke om brott.

E18, Bålsta
Tisdag den 17 september
Klockan 19.30
Rattfylleri och penningtvätt. På tisdagskvällen upptäcker polisen att en bil på E18 vid Bålsta vinglar kraftigt. När polisen stoppar bilen visar det sig att föraren, en man i 40-årsåldern från en annan kommun, är påverkad av alkohol. När man genomsöker bilen finner man 100 000 kronor i kontanter i handskfacket. Mannen har 0 kronor i förvärvsinkomst och polisen misstänker därför att det rör sig om penningtvätt. Utredning pågår i ärendet.

E18, Bålsta
Tisdag den 17 september
Trafikbrott. En bilist ska på tisdagen ha blivit påkörd bakifrån på E18 vid Bålsta. Den påkörande bilen avvek från platsen utan att stanna.

Bålsta
Onsdag den 18 september
Klockan 06.00
Försök till inbrott. På onsdagsmorgonen upptäcks det att någon har brutit bort ett handtag från en byggbil som stått parkerad på Fagerdalsvägen. Det verkar inte som någon tagit sig in i bilen och ingenting saknas inuti bilen.

Bålsta
Onsdag den 18 september
Klockan 06.00
Drograttfylleri med mera. På onsdagsmorgonen får polisen ett samtal om ett pågående inbrott i en källare på Viktoriastigen i Bålsta. Polisen kommer dit och ser en bil avvika från platsen. Polisen jagar efter bilen över cykelbanor tills den jagade bilen till slut får punktering och stannar. Det visade sig sedan att något inbrott inte hade gjorts. Föraren, en man i 50-årsåldern, är däremot misstänkt för drograttfylleri, olovlig körning och vårdslöshet i trafik. Han är hemmahörande i Bålsta och tidigare känd av polisen.


 

Helgens blåljus: Sprang med glasögon / Slagträ på mopeden / Polisen tog bilen mm

Nyheter En stal glasögon och sprang till bilen. En annan körde stulen moped och en tredje fick lämna ifrån sig bilen då han saknade körkort. Det är några av punkterna i Blåljusrapporten från helgen.måndag 24/2 11:36