STOPP. Nu stoppas doftsättningen i Solna Centrum. Foto: Leif Oldenburg

Doftsättning i centrum stoppas

Mark- och miljööverdomstolen fastställer miljö- och hälsoskyddsnämndens beslut att doftsättning av entréer och toaletter i Solna centrum ska upphöra. Därmed upphävs också Mark- och miljödomstolens tidigare dom.

  • Publicerad 14:26, 20 dec 2017

Miljö- och hälsoskyddsnämnden fick under 2015 in flera anmälningar om att doftsättningen av inomhusmiljöerna i Solna centrum medförde hälsoproblem för besökare, vilket efter undersökningar ledde till att nämnden beslutade att förbjuda doftsättningen av entréer och toaletter.

– Jag tycker det är bra, eftersom det ökar tillgängligheten för människor. Det är särskilt viktigt i ett närcentrum som Solna centrum, där vi har samhällsservice som vårdcentral, apotek, med mera, säger Anna Lasses (C), ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden.

I sitt domskäl anger domstolen att i bedömningen av vad som är en olägenhet för människors hälsa ska hänsyn tas till personer som är något känsligare än normalt. Miljöbalkens försiktighetsprincip ska gälla och att doftsättning av såväl entréer som toaletter inte kan anses som ringa eller tillfällig.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Här kan du fira midsommar

Nyheter Midsommar firas traditionsenligt på Överjärva gård. Tusentals besökare brukar samlas på gräsmattorna med picknick. Det internationella inslaget är alltid stort.onsdag 20/6 15:47

De ska prata mobbning – i Grekland

Nyheter Fyra ungdomar från fritidsgården Q-lan i Bergshamra deltar i ett EU-finansierat utbytesprojekt i Grekland i sommar. Temat är mobbning. – Jag hoppas få tips på saker man skulle kunna göra för att...tisdag 19/6 10:39

Mördare vill ha tidsbestämt straff

Nyheter En man som 2004 dömdes till livstids fängelse för att ha knivhuggit sin fru till döds inför sina barn har begärt att få sitt straff tidsbestämt. Som grund för begäran anförs att mannen nu suttit...måndag 18/6 11:58