KÄRLEK. Dogge spelade in duetten "Vår kärlek" tillsammans med Lill-babs. En pojkdröm som gick i upplevelse menar han. Nu släpps skivan. Foto: Claudio Britos/privat

Dogge tillägnar Lill-babs nya skivan

Raplegenden från Albyberget släpper nytt och denna gången sjunger han visor. ”Jag behövde lufta mig lite. Så det blev en visskiva”, säger Dogge Doggelito.

  • Publicerad 17:53, 4 jun 2019

Det skulle bli ett album som firade de 35 år som artist som Douglas Léon, Dogge Doggelito, raplegend och Albys stolthet, har bakom sig.

Men livet som ensamstående förälder till fyra barn och logistiken kring artistsamarbeten tog ut sin rätt och skivan drog ut på tiden. När BotkyrkaDirekt når Dogge på telefon har han just lämnat sista spåren och hoppas att tryckeriet ska hinna i tid. Planen är nämligen att skivan ska komma sjätte juni.

– Jag har grävt i den svenska visskatten. För mig är det det genuint svenska, när midsommarstången ska resas och spelmännen kommer fram. Så det känns naturligt att skivan kommer på nationaldagen, säger Dogge.

På den nya skivan, Drömmar om Hälsingland, sjunger Dogge visor tillsammans med bland annat Jack Vreeswijk, Wille Craaford, Sahlene och, framförallt, Lil-Babs.

– Skivan är tillägnad Lill-Babs. Det var en ära att få jobba med henne. Hon körde in i Alby med sin vita Land Rover och klev ut på höga klackar och vi spelade in sången i källaren i mitt radhus, säger Dogge.

Lill-babs peppade

Mötet med Lill-babs gjorde ett starkt intryck på Dogge.

– När vi jobbade sa hon många fina saker som berörde mig. Att jag är jätteduktig och bara ska fortsätta gör min grej. Att få höra det av en av de största, det är så peppande.

Men Dogge är själv ingen duvunge i musikbranschen.

– Jag har hållit på sedan 1983. Det här är album nummer elva. Eller tolv. Jag tappade räkningen efter tio.