Förebilder. ”Det behövs positiva förebilder, som kan hjälpa en att välja rätt väg”, säger Pola, som i dagarna släppte låten ”Livet” med Dogge Doggelito. Foto: Moien Artoro

Dogges och Polas nya låt ska trösta och peppa

Skärholmens Pola Khalek. Albys Dogge Doggelito. En barndomsdröm som går i uppfyllelse. I veckan släppte de låten ”Livet”.

  • Publicerad 15:32, 15 jan 2018

En barndomsdröm har gått i uppfyllelse för Skärholmsrapparen Pola Khalek. I onsdags, på hans födelsedag, släppte han en låt tillsammans med Dogge Doggelito.

– Jag minns hur jag uppträdde i Fittja för 15 år sedan på en tävling och han var domare. Det är en jätteära att få göra en låt med honom, säger Pola Khalek.

Av en slump möttes han och Dogge på gymmet på Skärholmstorget. Pola föreslog att de skulle göra en låt tillsammans.

– Jag sa: vi kör! Pola trodde att jag skojade, men jag har ju sett honom genom åren, sett hans kamp. Nu har han blivit vuxen och det var fett kul att göra låten med honom, säger Dogge.

"Ge inte upp"

Låten, som snart ska följas upp med en video, heter kort och gott ”Livet”.

– Den handlar om livet. Vi har som en konversation i låten, Dogge fungerar som en äldre vän som tröstar en, säger att: oavsett hur tuff uppväxt man haft och hur mörkt det känns nu så kommer det bli ljusare. Ge inte upp, var stark, berättar Pola.

”Jag kunde inte uppfylla dina förväntningar. Jag blev ingen läkare”, rappar Pola Khalek.

”Du måste leva i nuet, inte det som var då”, tröstar Dogge tillbaka.

Peppande samtal behövs

Positiva förebilder och peppande samtal mellan unga killar idag behövs, tycker de båda.

– Det är tufft att vara ung och växa upp i förorten och den ekonomiska ruschen idag. Både jag och Pola kommer från tvåspråkiga familjer, från två kulturer. Han från irakiska Kurdistan, jag från Venezuela – det blir att man ifrågasätter sin identitet, när föräldrarna vill en sak och en själv vill en annan. Då kan det behövas en storebrorsa som Dogge, som kan rappa tips och berätta att allt löser sig, säger Dogge.

Pola och Dogge

Namn: Pola Abdulkhalek

Ålder: 35 år

Bor i: Skärholmen

Aktuell med: Låten ”Livet”, tillsammans med Dogge Doggelito

Namn: Douglas ”Dogge Doggelito” Léon

Ålder: 42 år

Bor i: Alby

Aktuell med: Låten ”Kung av rap”, som släpptes i december och låten ”Livet”, tillsammans med Pola Khalek

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.