snart på bio. Bernt Eriksson är en av konstnärerna som syns i dokumentärfilmen Catch the line of time – Art in Håbo Foto: Daniel Sjöberg

Dokumentär lyfter Håbos konstnärer

I Håbo finns det gott om konstnärer. Nästa år kommer en dokumentärfilm som uppmärksammar dessa. – Vi har så bra och värdefull konst i vår kommun, säger filmskaparen Stephen Y. Yin

  • Publicerad 15:36, 21 dec 2019

Konsten i Håbo är bred. Det visar sig inte minst för den som bläddrar igenom gamla nummer av denna tidning. Där finns intervjuer med penselekvilibristen Roger Fällman vars landskap syns i hem runtom i landet samt bildhuggarkonstnären Bernt Eriksson som nyligen berättade om sina tunga skapelser.

Båda dessa finns med i filmen Catch the line of time – Art in Håbo som Stephen Y. Yin har gjort.

– Det här är en dokumentärfilm som handlar om konsten i Håbo. Filmen gjordes för att stödja Håbos kulturgärning och göra att Håbos konst syns i film. Det finns mycket konst i Håbo och stor del av den är värdefull på många olika sätt, säger Stephen.

Han menar att nyheterna gärna svämmar över av det negativa och att han därför vill bidra till något annat med sin berättelse.

– I filmen får tittaren lära känna konstnären ur en ny vinkel. De konstnärer jag intervjuade har alla olika stil.

– Det kommer bli roligt. Vi har så bra och värdefull konst i vår kommun. Håboborna kan känna sig stolta, säger han.

Ska visas på Bio Borgen

Stephen kom till Sverige från Kina och bor sedan snart åtta år i Skokloster.

I födelselandet arbetade han bland annat med reklam och som programplanerare innan han blev manusförfattare och regissör. Dokumentärfilmen kommer att visas på Bio Borgen den 11 januari och det är gratis för den som vill gå. Biljetter finns att hämta på Håbo bibliotek.

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt