Isabel Smedberg Palmqvist (L) Foto: Björn Dalin/Stockholms stad

Doldis föreslås bli nytt skolborgarråd

Tidigare i år meddelade Lotta Edholm (L) att hon lämnar posten som skolborgarråd. Nu har Liberalernas valberedning i Stockholms stad tagit fram sitt förslag till ersättare.

  • Publicerad 12:33, 28 jan 2020

En enig valberedning föreslår 53-åriga Isabel Smedberg-Palmqvist, kommunfullmäktigeledamot som nu är inne på sin tredje mandatperiod. Hon har tidigare varit gruppledare i Bromma stadsdelsnämnd, där hon också bor.

– Isabel har en bred erfarenhet av Stockholmspolitiken, hon är orädd och initiativrik samtidigt som hon är förankrad i verkligheten. Hon har förmågan att skapa kontakt och förtroende bland väljare, medlemmar, föräldrar, skolpersonal och elever, säger Ann-Katrin Åslund (L), ordförande i valberedningen, i ett pressmeddelande.

Skolborgarrådet Lotta Edholm (L) avgår

Nomineringen görs vid representantskapet den 19 februari och fullmäktige tar beslut den 2 mars då Lotta Edholm lämnar posten.
 

Isabel Smedberg Palmqvist

Gruppledare i socialnämnden 2014-18 och sedan valet 2018 är hon Liberalernas gruppledare i exploateringsnämnden.

Isabel är också andre vice gruppledare i fullmäktigegruppen och arbetar för närvarande med bland annat ledarutveckling och utbildningar på Liberalernas riksorganisation.