Sköt. Bakrutan på en bil sköts sönder av den nu dömde mannen. Foto: Bengt Johansson

Dom efter Härneviskjutning står fast

Mannen anses inte ha haft avsikt att döda.

  • Publicerad 14:32, 28 sep 2018

Den 21 maj sköt en man i 60-årsåldern med hagelgevär mot tre bilar och mot ett hus i Härnevi. Hans före detta fru och en annan man befann sig i huset. Gärningsmannen dömdes i tingsrätten till fängelse i ett år och tio månader för bland annat grovt olaga hot och skadegörelse.

Mannen och kvinnan som befann sig i det beskjutna huset var inte nöjda med domen och såg till att den överklagades till hovrätten där man yrkade på att gärningsmannen i stället skulle dömas för mordförsök. Hovrätten fastslår att mannen inte hade för avsikt att döda och att tingsrättens dom därför står fast.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Lokal Lucia är svår att rekrytera i år

Nyheter Uttagningen till Enköpings Lucia har startat. Den här gången har det dock varit svårt att hitta kandidater. – Det är få som söker, säger körledare 
Viktoria Strandberg.onsdag 17/10 15:00

Enköpingsbor kan få dricka Västeråsvatten i framtiden

Nyheter En vattenledning från Västerås föreslås för att säkra tillgången till dricksvatten i Enköping. Projektet beräknas kosta 565 miljoner kronor. – Kommunen växer snabbt, säger Mats Flodin (M).onsdag 17/10 13:03