KLART. Det blir inget överklagande från Solna stads sida. Foto: Arkiv

Dom om Råstasjön överklagas inte

Solna stad väljer att inte överklaga domen som sa nej till nya bostäder på strandskyddat område vid Råstasjön. – Vi måste sätta de bostadssökande Solnabornas intressen främst. Det är bättre att fokusera på att få fram nya bostäder än segdragna rättsprocesser, säger Pehr Granfalk (M), i ett pressmeddelande.

  • Publicerad 11:26, 4 mar 2016

Den 22 februari 2016 meddelade Mark- och miljööverdomstolen att detaljplanen, som skulle göra det möjligt att bygga 600 nya bostäder i Arenastaden, upphävs.

Samtidigt öppnade domstolen för möjligheten att överklaga beslutet till Högsta domstolen. Alliansen meddelar i dag, i ett pressmeddelande, att Solna stad inte avser att överklaga beslutet vidare.

– Vi har förståelse för att många, inklusive Mark- och miljööverdomstolen, tycker att det vore viktigt att få frågan om avvägningen mellan strandskydd och bostäder prövad i högsta instans, men vi måste sätta de bostadssökande Solnabornas intressen främst. Det är bättre att fokusera på att få fram nya bostäder än segdragna rättsprocesser, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande i Solna.

Ett tilläggsärende om att avsluta planärendet kommer att behandlas på initiativ av alliansens gruppledare på kommunstyrelsens möte måndagen den 7 mars 2016.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Pappa och dotter misshandlade efter derbyt

Nyheter Gårdagens derby mellan Hammarby och AIK på Tele2 Arena ledde till en rad polisinsatser. Bland annat inträffade ett våldsamt upplopp inne på arenan och en pappa och hans dotter ska ha misshandlats...måndag 21/5 13:20

Fullt av festligheter i helgen

Nyheter Det blir stressigt för den som vill hinna med allt som händer i Solna på söndag.lördag 19/5 9:51