Polisanmäld. På en match i fredags blev tre domare mordhotade av en åskådare i publiken. Foto: Robert Nyholm www.propic.se

Domare mordhotad efter match i Täby

När Viggbyholm mötte Järfälla i hockeytvåan blev tre domare mordhotade av en åskådare i publiken. Händelsen är polisanmäld.

  • Publicerad 15:21, 6 nov 2018

I fredags mötte serieledarna Viggbyholm Järfälla på hemmaplan i Jägholmshallen. Matchen, som slutade med en förlust mot bortalaget, fick ett mindre trevligt avslut när en man i publiken mordhotade de tre domarna på isen, vilket Aftonbladet var först med att rapportera.

Domarna hade under matchen dömt flera sena utvisningar och stämningen var enligt uppgifter tryckt.

När de tre domare som dömde matchen skulle åka av rinken närmade sig en person i publiken. Mannen ska då ha skrikit till domarna att de "är det sämsta jag har sett".

Efter att en av domarna svarat mannen med att han tyckte att mannen uppträdde pinsamt eskalerade situationen.

Mannen svarade då med att hota de tre domarna.

”Ni är så jävla dåliga så ni förtjänar fan en kula. Jag ska fan vänta på er ute på parkeringen och knäppa er. Ni vet inte vem ni har att göra med”, ropade han enligt Aftonbladet.

Händelsen har nu polisanmälts och de tre domarna kunde lämna hallen utan hinder.

"Det är fruktansvärt"

Pelle Abrahmsén, lagledare för Viggbyholm, tycker att situationen inte är acceptabel.

– Det är fruktansvärt, det är något som man inte vill uppleva. Man är förvånad över att en vuxen man gör såhär, speciellt när det är barn i närheten, säger han.

Han berättar att de inte vet vem mannen är men om de får reda på det kommer han att stängas av från matcher. Han berättar även att de kommer att arbeta mer med säkerheten kring matcherna.

– Vi kommer att sätta in fler matchvärdar på platser där det idag saknas, säger Pelle Abrahmsén.

Han fortsätter:

– Jag har jobbat med detta i 22 år och jag har aldrig upplevt något liknande. Vi har bra publikstöd och jag hoppas bara att folk fortsätter komma på matcherna och att det är en trevlig stämning.

Vittne stoppade rattfyllerist – tog bilnycklarna

Nyheter Föraren körde vårdslöst i Täby Ett vittne grep in och stoppade en förare efter vårdslös körning på en parkering.onsdag 10/7 13:53

Klart: Kommunen får ha kvar Nova-lokalen

Nyheter Blir inget klättercenter Nu står det klart att kommunen får fortsätta hyra Novas nuvarande lokaler på Tellusvägen – åtminstone ett år till. Planen är att ha idrott och kultur för grundskoleelever där.fredag 5/7 15:00
Stockholm Direkt