Rättsligt. En 25-årig Bålstabo menar att polis agerade fel då de bland annat handfängslade honom. JO utreder. Foto: Mostphotos

Dömd – åtalas nu för flera inbrott

  • Publicerad 14:25, 6 mar 2020

I mellandagarna dömdes tre män till fängelse, skyldiga till inbrott i bland annat Bålsta.

En av de tre, en man från Rumänien, har nu ytterligare ett åtal att vänta sedan polis gjort husrannsakan i en lägenhet i Tensta där en mängd stöldgods hittades.

Polisen har sedan lagt stor möda på att kunna spåra varifrån godset kommit och kunna härleda mycket till inbrott i norra Stockholm och Bålsta.

Åtalet gäller 21 inbrott i villor.

Två kvinnor som bor på adressen är misstänkta för grovt häleri, bland annat har de pantsatt smycken som tros vara stulna.

25-årig Bålstabo JO-anmäler polisen

JO har beslutat att inleda en utredning sedan en 25-årig Bålstabo anmält polisen efter en händelse hösten 2018.

Då gjorde, enligt anmälan, polisen husrannsakan hos mannen, satte handfängsel på honom och beslagtog hans bil. Han fick veta att han troddes ha information om ett grovt våldsbrott, uppger han.

”Har man inte begått något brott, inte umgås med någon som har begått det påstådda brottet, inte ens är misstänkt för något brott så bör man inte bli frihetsberövad i sitt egna hem (...) samt få sin bil beslagtagen och förstörd”, skriver mannen i sin anmälan.

55 I-pads stals från Bålstaskola

Under natten mellan måndag och tisdag stals 55 I-pads från Gransäterskolan i Bålsta.

Gärningsmännen hade tagit sig in genom ett fönster och därefter brutit upp dörren till det rum där utrustningen fanns.

Stölden upptäcktes av städare då de kom till skolan på tisdagens morgon vid sjutiden.

Inga misstänkta finns för brottet och polisen hoppas på tips från allmänheten.

Håll i mobiltelefonerna!

En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

De öppnar – mitt i krisen

"Bålstaborna verkar må rätt bra" Två veckor innan coronakrisen skrev de på hyresavtalet. Nu öppnar bröderna C-H och CG Forsbeck sitt nya burgarställe i Håbo.måndag 1/6 15:41

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt