Anstalt. Man dömdes till ett års fängelse efter ett mord i Örsundsbro för fem år sedan. Nu är mannen fri, utan att ha suttit en enda dag i fängelse. Foto: Mostphotos

Dömd flydde – slipper sitt fängelsestraff

Dömdes för brott mot griftefriden efter ett mord i Örsundsbro för fem år sedan. Nu preskriberas brottet, utan att mannen suttit en enda dag i fängelse.

  • Publicerad 10:33, 10 jun 2019

Det var i mars 2013 som en man sköts ihjäl i Örsundsbro utanför Enköping. Kroppen rullades in i en presenning och kroppen fraktades sedan till i ett förråd i Orsa i Dalarna, där den grävdes ner men senare hittades. Tre personer fälldes i målet, däribland en man dömd till 17 års fängelse för mord. En 28-åring man dömdes till ett års fängelse för brott mot griftefriden, eftersom han hjälpt till att forsla undan mordoffret i Örsundsbro. Mannen anvisades av Kriminalvården att avtjäna sitt straff på anstalten Borås några månader efter domslutet.

Men nu, drygt fem år efter att den nu 33-årige mannen dömdes, har straffet preskriberats, utan att mannen spenderat en dag i fängelse. Han inställde sig nämligen aldrig till anstalten och en utfärdad efterlysning gav inga resultat.

Olja och sprejburkar dumpade i Tillinge

Nyheter Under natten mot måndag dumpade någon miljöfarligt avfall i Tillinge Broby.måndag 19/8 11:01

Blåljus: Bedragare, drog- och fyllebrott samt kvinnomisshandel

Nyheter Än en gång har en äldre person i Enköping blivit lurad av bedragare. För övrigt har två herrar kört av vägen i en bil som innehöll vad som tros vara stöldgods, en man misstänks för att vid flera...söndag 18/8 10:04