VILL BLI FRIAD. Attunda Tingsrätt i Sollentuna friade 40-åringen helt för dubbelmordet i Väsby i november 2017. Svea hovrätt rev upp domen och dömde mannen till livstids fängelse. Nu överklagar han till Högsta domstolen för att bli frikänd. Foto: mostphotos

Dömd för dubbelmord – överklagar till Högsta domstolen

Först friades den 40-årige mannen helt av tingsrätten för dubbelmordet i Upplands Väsby november 2017. Sedan dömde hovrätten honom till livstids fängelse. Nu överklagar mannen till Högsta domstolen för att bli frikänd.

  • Publicerad 17:18, 8 apr 2019

Det var i november 2017 som två män sköts ihjäl i Upplands Väsby med endast några timmars mellanrum. Det första mordet inträffade på Hasselgatan i Sigma, då en man hittades skjuten i bakhuvudet och bröstryggen i ett förråd. Ett par timmar senare kom ett larm om ytterligare ett mord i Odenslunda, där en man i 35-årsåldern hade blivit skjuten i huvud, hals och genom ena överarmen.

När Attunda tingsrätt tog upp fallet i somras valde den att helt fria 40-åringen för de båda morden. Tingsrätten ansåg det inte ställt bortom allt rimligt tvivel att han utfört båda morden.

Överklagades

Domen överklagades och när fallet prövades i Svea hovrätt blev utfallet ett helt annat. "Hovrätten anser det bevisat att 40-åringen skjutit första offret uppges det praktiskt taget uteslutet att någon annan skjutit det andra offret kort tid efter med samma vapen."

Yrkar på frikännande

Men nu begär mannen prövningstillstånd i Högsta domstolen och yrkar på att bli frikänd. Hans advokat Sargon De Basso begär mer tid på sig för att utveckla överklagandet, med hänvisning till att 40-åringen åtalats för ett separat mordförsök. Enligt uppgift gäller det ett mordförsök i Vallentuna i december 2018.

Advokaten avser även att ta fram ny teknisk bevisning i målet, enligt nyhetsbyrån Siren.

Viktig backkugge fortsätter i Väsby – "Ovärderligt viktig"

Sport "Känns otroligt skönt och en lättnad" Här kommer ett glädjebesked inför påskhelgen. Oliver Horrsell, Väsbys bästa back 2018/19, är klar för en fortsättning.torsdag 18/4 14:20

Två sena värvningar ansluter till BSK

Sport Duo gör comeback i damlaget Bollstanäs damlag får in nödvändig förstärkning strax efter säsongsstarten. Två hemvändare är nu klara för en comeback och därmed breddas den tidigare tunna truppen något.torsdag 18/4 14:00